Vreme čitanja: oko 4 min.

Sve o meču Partizan-TSC: Derbi pre večitog derbija, borba za mesto koje vodi u Ligu šampiona

Vreme čitanja: oko 4 min.

Duel iz prvog kola bio je verovatno jedan od najboljih ove jeseni, mogu li akteri večeras isto da ponove u Humskoj

  • 0
FK TSC - FK Partizan Foto: MN Press

Navijači koji pamte derbi prvog kola između TSC i Partizana u Bačkoj Topoli (3:3), složiće se da je to bio jedan od najboljih mečeva jesenjeg dela Superlige. Efikasan, pun preokreta, takmičarskog naboja, iznenađujuće dobrog fudbala za tu fazu prvenstva i da ne beše sudije Milana Mitića, koji je neznanjem akterima "ukrao šou", kasnije naterao i čelnike Sudijske organizacije da izlaze pred medije i pravdaju brljotine čoveka nedoraslog derbiju - pomenuti duel naprosto ne bi imao mrlju.

Današnjje odmarevanje snaga dva tima, kada se "krug obrnuo" donosi jednako uzbuđenje, s tim da su neke stvari u poretku na tabeli, formi, kvalitetu prilično iskristalisane, iako bi i crno-belima i gostima iz Bačke Topole neuspeh svakako naneo određenu dozu štete.

FK TSC - FK Partizan Foto: MN Press

Kada se igra i ko prenosi duel u Humskoj?

Meč između Partizana i TSC se igra od 18.30 časova na stadionu u Humskoj, uz direktan prenos na Areni sport Premium 1. Kako su crno-beli još u sredu objavili, ulaz na tribine je besplatan, ali je potrebno da navijači preuzmu svoju kartu na blagajnama stadiona do 18 časova.

Ko sudi utakmicu?

Arbitar Pavle Ilić dobio je poverenje Sudijske organizacije da deli pravdu večeras u Humskoj, a pomagaće mu Marko Živković i Nikola Obradović. Sudije u VAR sobi su Milan Stefanović i Dušan Pančić (AVAR).

Kadrovska situacija dva tima?

Imao je prilično sreće Partizan tokom jeseni sa povredama fudbalera, verovatno i zbog činjenice da crno-beli nisu bili opterećeni evropskim takmičenjem. Ipak, u prethodnih desetak dana sitacija se malo pogoršala, pa će duel sa TSC preskočiti Mateus Saldanja (parni kartoni), Kcander Severina (povreda lože), a u poslednji čas se oporavio Mihajlo Ilić, koji je imao problem sa petnom kosti, zadobijen na reprezentativnom meču.

Probelem ima i Žarko Lazetić, jer je na duži period ostao bez defanzivca Mateje Đorđevića, kao i Dušana Cvetinovića, pod znakom pitanja je i Saša Jovanović, dok su roviti Petar Stanić i Marko Rakonjac TSC plaća danak igranja na tri fronta, ali je Lazetić oformio dobar tim, koji ima alternative na svakoj poziciji i sigurno će naći rešenja za duel protiv Partizana.

Mihajlo Ilić, FK Partizan FOTO: MN Press / Marko Metlas

U kakvom raspoloženju ekipe dočekuju meč?

Ni oni najzagriženiji navijači Partizana verovatno nisu očekivali da će crno-beli u ovom periodu godine biti na prvoj poziciji, sa pristojnom razlikom u odnosu na večitog rivala i prilično "nepristojnom" gledajući takmace iz prošle sezone - TSC i Čukarički. Tim Igora Duljaja je remizirao samo u prvom kolu upravo protiv današnjeg protivnika, a potom je nanizao 13 pobeda i posle dugo vremena istakao kandidaturu za šampionski trofej. Za tako nešto je potrebno da nastave u istom stilu i savladaju - TSC...

Sa druge strane, tim Žarka Lazetića već drugu sezonu deluje izuzetno kompaktno, takmičarski nastrojeno, iako je primetno da im od septembra Evropa donosi oscilacije, pre svega - rezultatske. Otuda i netipičan broj remija (pet) i poraza (dva) na kontu tima iz Bačke Topole, s tim da su mečeve sa Partizanom i Crvenom zvezdom igrali bez većih problema, motivisano i taktički veoma ozbiljno, pobeda bi im donela "veštačko disanje", a poraz definitivan oproštaj od drugog mesta i kvalifikacija za Ligu šampiona.

FK Partizan - FK Čukarički Foto: MN Press / Nebojša Paraušić

Reč trenera

Igor Duljaj (Partizan):

- Pauza je iz nas i malo je specifična za oba tima, jer smo ispali iz takmičarskog ritma. Po meni, TSC igra najlepši fudbal u ligi iz jednog prostog razloga, jer njihov trener Žarko Lazetić ne odstupa od svoje filozofije, bez obzira protiv koga igra. Videlo se i u Evropi gde su se kvalitetno suprotstavljali protiv jačih timova. Videlo se to i protiv Zvezde i protiv nas kad smo odigrali to prvo kolo. Tako da, mnogo značajna utakmica kako za nas, tako i za njih.

Igor Duljaj Printskrin: Youtube/ FK Partizan Beograd

Žarko Lazetić (TSC):

- Šta reći o timu koji veže 13 pobeda, osim da je veoma dobar. I kod kuće i na gostovanjima su pobeđivali, uglavnom ubedljivo, nekad iz preokreta čak i u poslednjim minutima. To govori o njihovom karakteru i motivaciji. Verovatno im pomaže to što ne igraju u Evropi i fokusirani su samo na prvenstvo. Spremamo se za ovaj najveći mogući izazov, nadamo se da ćemo biti konkurentni i da ćemo uspeti da pariramo. Presudni će biti dueli na sredini terena i videćemo kako ćemo se snaći. Činjenica je da mi najteže utakmice doživljavamo kao najveću priliku.

Žarko Lazetić Foto: MN Press/Ivica Veselinov

Očekivani sastavi

Partizan (4-2-3-1): Jovanović, Filipović, Ilić, Marković, Antić, Belić, Kanute, Kalulu, Zahid, Natho, Nikolić

TSC (3-4-3): Simić, Antonić, Ćalušić, Stojić, Cvetković, Petrović, Radin, Vulić, Đakovac, Ćitrković, Milovanović

(Telegraf.rs)

Video: Igrači Partizana pozivaju na meč sa TSC-om

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA