Vreme čitanja: oko 2 min.

Rade Bogdanović o Piksiju: " Sad da ga poredim sa Boškovom, Ivicom Osimom, neprimereno bi bilo..."

Vreme čitanja: oko 2 min.

"Dragan je jedna svetlost bila, jako dobra, došao je u situaciji kada niko pametan ne bi došao da vodi reprezentaciju"

  • 10
Rade Bogdanović Foto: Printskrin / RTS

Fudbalski analitičar i nekadašnji fudbaler Rade Bogdanović, govorio je o aktuelnom stanju u klupskom i reprezentativnom fudbalu, a tokom razgovora pomenuo je i selektora Dragana Stojkovića-Piksija.

Pomenuti stručnjak analizirao je uspehe Srbije u kvalifikacijama za Mundijal u Kataru 2022., kao i za Evropsko prvenstvo 2024. u Nemačkoj.

Podsećanja radi, Orlovi su posle 24 godine izborili plasman na EURO, a Bogdanović navodi da se Piksiju i reprezentativcima osmehnula sreća.

- To je jako dobar uspeh, ali isto tako treba reći da nas je Gospod Bog pogledao, imali smo laku grupu. Piksi je talična osoba, ja sam malo sreo ljudi u životu da su tako talični, a da sad kažem da je veliki stručnjak, ne mogu to da kažem. On jeste bio veliki fudbaler. Fudbaler i stručnjak su dve različite stvari. Dragan je počeo svoju trenersku karijeru u Japanu, napravio uspeh, otišao u kinesku nedođiju kod brata Si Đinpinga kad su odlučili da naprave od kineske lige nešto što ne možete da napravite. Sad da ga poredim sa Boškovom, Ivicom Osimom, neprimereno bi bilo, pa i on bi sam to rekao - istakao je Bogdanović na gostovanju K1 televiziji.

Poznati sturčnjak je takođe naveo da uspesi koje je reprezentacija postigla služe kako bi se prikrilo katastrofalno stanje u srpskom klupskom fudbalu.

- Dragan je jedna svetlost bila, jako dobra, došao je u situaciji kada niko pametan ne bi došao da vodi reprezentaciju. Svojom harizmom je doneo jako dobru atmosferu i to nam je donelo plasman na Mundijal. Ali, problem je što se to nije nadogradilo. Drugi sada snimaju šta vi igrate i onda tu dođe do promene koncepcije, pa malo taktike, pa vam uđu malo u mozak, kao što i Nole (Novak Đoković) sve snimi na vreme kod protivnika. Verujte mi da je to tako. Odlazak na EVRO je sam po sebi jako veliki uspeh, pogotovo što imamo katastrofalno stanje u domaćem fudbalu. Liga nam je jako loša, ne liči ni na šta. Vidite Crvenu zvezdu na šta liči, vidite Partizan na šta liči, sve ostale klubove. U ovom momentu je reprezentacija jedna svetlost, jedan sjaj za opštu situaciju i atmosferu u srpskom fudbalu –  završio je Rade Bogdanović.

Srbija će svoje rivale na Evropskom prvenstvu saznati 2. decembra, kada je na programu žreb u nemačkom gradu Hamburgu.

(Telegraf.rs)

Video: Bogdanović: Zvezda borbena, u tehničkom i taktičkom smislu daleko iza vodećih evropskih klubova

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bata Leki

    26. novembar 2023 | 19:17

    Bas tako, u pravu si Rade

  • Mire S

    26. novembar 2023 | 21:06

    Bravo Rade i ovog puta si u pravu kao sto si bio i za ono u Kataru kad si rekao da Srbija na zalost nije imala selektora na klupi, sto se ispostavilo kao tacno.

  • Zeljko

    26. novembar 2023 | 22:51

    Ovaj fudbalski kriticar je momentalno naj svijetlija tacka u srbskom fudbalu. Argumentovana i u sredinu. Bravo rade.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA