Vreme čitanja: oko 1 min.

Kraj blistave karijere: Legenda Evertona se oprostila od fudbala u 41. godini

L. I.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Takođe je nastupao i za reprezentaciju Engleske

  • 0
FC Celsi - FK Sefild Foto: Tanjug/AP

Nekadašnji fudbaler Evertona i engleski reprezentativac, Fil Jagelka objavio je da završava karijeru u 41. godini. On je prošle sezone napustio Stouk, koji se takmiči u Čempionšipu, a sada je odlučio da stavi tačko nakon 23-godine igranja fudbala.

Tokom karijere nosio je dresove Šefild junajteda u dva mandata, te Evertona, Derbi kauntija i Stouka. Najdublji trag ostavio je u Evertonu za koji je odigrao čak 322 utakmice i postigao 14 golova.

Pomenuti fudbaler je takođe nastupao i za selekciju Engleske, a upisao je 40 nastupa.

- Kao što vidite po tajmingu, pokušao sam da budem tu nešto duže i da vidim da li neko želi da mi pruži priliku da nastavim karijeru, ali nisu, i to razumem. Ja sam super ponosan na sebe što sam igrao fudbal u 40. godini - rekao je Jagelka za Skaj sport, a zatim dodao:

- Da mi je neko rekao kada sam imao 15 ili 16 godina, a nakon što su mi rekli da nisam dovoljno dobar, da ću u 40. postići gol, da ću igrati u 40. godini i imati karijeru kakvu sam imao, ne bih se mnogo žalio. Uspeo sam da ostanem u Engleskoj i oko reprezentacije i nekako sam stigao do 40 utakmica. Postigao sam nekoliko golova i na sreću bio kapiten ekipe. Igrati za svoju zemlju je neverovatno dostignuće i to nisam očekivao - rekao je Jagelka.

Za kraj izlaganja naveo je da ne zna hoće li ostati u fudbalu.

- Uvek sam govorio da će kada se povučem biti samo golf, golf, golf. Ali sada ću napraviti malu pauzu. Da li ću otići u trenere? Ne znam - završio je nekadašnji kapiten Evertona.

(Telegraf.rs)

Video: Son posle Zvezde pričao o traumama zbog loma noge igraču Evertona

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA