≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Dortmund ubedljiv na gostovanju Milanu, Siti preokretom do pobede protiv Lajpciga

L. I.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Atletiko nastavlja sa dobrim partijama

  • 0
Mančester siti Foto: Tanjug/AP

Ove večeri odigrano je još pet mečeva 5. kola Lige šampiona, a pobede su zabeležili Dortmund, Barselona, Atletiko Madrid, Mančester siti i Njukasl.

Milan je na svom terenu poražen od Borusije iz Dortmunda rezultatom 3:1. Rosoneri su bolje otvorili meč, a u 6. minutu imali su veliku šansu da povedu. Ipak, Olivije Žiru je promašio penal, dok je ubrzo nakon toga usledila kazna. Igrao se 10. minut kada  je na drugoj strani dosuđen penal, a siguran egzekutor bio je Marko Rojs.

Italijanski klub je preko Čukvuezea uspeo da poravna rezultat u 37. minutu, ali više od toga nije mogao. Na isteku 60. minuta igre Džejmi Binou-Gitens ponovo dovodi goste u vođstvo. Pobedu Dortmunda potvrdio je Adejemi deset minuta kasnije, na asistenciju Marka Rojsa.

Tri boda u ovom kolu upisala je i ekipa Barselone koja je na domaćem terenu savladala Porto sa 2:1. Katalonce je ležernija igra na početku koštala primljenog gola, a strelac za plavo-bele u 30. minutu bio je Pepe. Ipak, radost portugalskog tima je kratko trajala pošto je samo dva minuta kasnije Žoao Kanselo na asistenciju Pedrija uspeo da poravna rezultat.

U 57. minutu Kanselo je sjajnu partiju krunisao asistencijiom koju je Feliks pretvorio u gol za nova tri boda španskog giganta.

Atletiko Madrid je kao gost bez većih problema savladao Fejnord sa 3:1. Gertruda je u 14. minutu pogodio sopstvenu mrežu, da bi Hermoso u 57. minutu spektakularnim pogotkom duplirao vođstvo. Fantastičnu loptu u kazneni prostor poslao je Barios, da bi Hermoso levom prebacio golmana i pogodio "malu" mrežu.

Fejnord je preko Vajfera u 74. minutu uspeo da smanji na 2:1, ali je Atletiko osigurao pobedu autogolom Himenesa.

Mančester siti je posle preokreta savladao Lajpcig sa 3:2. Iako su posle prvih 45 minuta gubili rezultatom 2:0, "građani" su superiornom igrom u drugom poluvremenu došli do tri boda i zadržali stoprocentan učinak. Strelci za Siti bili su Haland u 55., Foden u 70. i Alvarez u 87. minutu.

Njukasl je ove sezone prilično nezgodan rival za PSŽ. Posle pobede u Engleskoj od 4:1, "svrakama" je pobeda u gostima izmakla u dubokoj nadoknadi vremena, a meč je završen rezultatom 1:1. Njukasl je poveo u 24. minutu golom Isaka na asistenciju Almirona.

Engleski sastav je kontrolisao meč, i kada se činilo da će zabeležiti vredan trijumf - usledio je penal za PSŽ. U dubokoj nadoknadi, tačnije u 98. minutu, precizan sa bele tačke bio je Kilijan Embape i tako postavio konačan rezultat.

(Telegraf.rs)

Video: Navijačke pesme odjekuju švajcarskom prestonicom

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA