Vreme čitanja: oko 1 min.

Simeone ispisao istoriju, samo su Venger i Ferguson iznad njega

S. I.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Sve to je začinio i pobedom

  • 0
Dijego Simeone Foto: Tanjug / AP

Fudbaleri madridskog Atletika pobedom nad Fejenordom obezbedili su prolaz u osminu finala Lige šampiona. Sjajan meč u Roterdamu priredio je svim posetiocima odličan fudbal, pregršt golova, ali i lepih poteza.

Ono što je najprimetnije u čitavoj aktuelnoj sezoni Jorgandžija je način na koji ekipa igra. Mnogi su godinama unazad kritikovali Čola Simeona zbog svog defanzivnog pristupa, ali ove takmičarske godine to izgleda dosta drugačije.

Uostalom, i pored najava tokom prethodne kampanje da će napustiti "Vanda Metropolitano" stadion to ne samo da se nije dogodilo, već je nedavno i produžio ugovor. Protiv Fejenorda je osim trijumfa to obeležio i još jednim prestižnim jubilejom.

Nakon Arsena Vengera i Aleksa Fergusona Argentinac je postao tek treći trener sa preko sto utakmica sa jednim klubom u Ligi šampiona!

Simeone je u klub došao 2011. godine iz Rasing Aveljanede, a prethodno je u Evropi radio samo u Kataniji. Deo svoje fudbalske karijere takođe je proveo u Atletiku, i to u dva mandata.

Kao trener je u vitrinu Madriđana doneo osam pehara, dok je kao fudbaler dva puta osvajao trofeje.

(Telegraf.rs)

Video: Navijač Atletika poginuo u centru Madrida: Tragedija na proslavi titule

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA