Vreme čitanja: oko 1 min.

Mesi zasenio Ameriku, pa nije izabran u idealan tim prvenstva: Gabonac, Grk i Kolumbijac ispred Argentinca!

S. I.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Doduše u šampionatu se i nije naročito proslavio

  • 0
Lionel Mesi Foto: Tanjug/AP

Kraj novembra i početak decembra označavaju period kada su evropske lige pri kraju svog jesenjeg dela sezone, dok se u Americi osim finiša regularnog dela kampanje u NFL-u polako i okončava plej-of MLS-a.

Nije takozvani "soker" među praćenijim sportovima "preko bare", ali je dolazak Lionela Mesija svakako uticao na to da dobije na popularnosti, makar kod onih najmlađih. Sve to izazvalo je i određene neželjene pojave poput slabe posete utakmica Inter Majamija kada Argentinac ne igra, ili napuštanje stadiona u momentima kada i Mesi izlazi.

Za kratko vreme u timu ostavio je dobar utisak trenutno najbolji fudbaler sveta, pošto je na 14 utakmica postigao 11 golova, međutim u samom prvenstvu se nije proslavio, zbog ćčega i nije izabran u idealan tim.

Treba napomenuti da je u klub stigao u završnici šampionata i u momentima kada maltene nisu imali više šansi za plej-of, a kada se na to dodaju i povrede učinak od gola i dve asistencije na šest duela je i očekivan.

MLS je u idealan tim na pozicijama napadača uvrstio Kuća Ernandeza, Jorgosa Jakumakisa i Denisa Buangu, ali ne treba sumnjati da će Mesi biti jedan od glavnih kandidata za te pozicije u sezoni 2024.

Inače, u finalima konferencija 2. decembra igraće Sinsinati - Kolumbus i Los Anđeles - Hjuston, a nakon toga očekuje nas i veliko finale.

(Telegraf.rs)

Video: Hiljade navijača Argentine zapevalo serenadu Mesijevoj babi, ludilo ispred njene zgrade

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA