Vreme čitanja: oko 3 min.

PARTIZANOVA DECA ZA PONOS: Omladinci crno-belih jedini predstavnik srpskog fudbala u evropskom proleću

Vreme čitanja: oko 3 min.

Izabranici Nenada Stojakovića razbili Šerif i osvetlali obraz kluba iz Humske

  • 2
Omladinci FK Partizan Foto: FK Partizan

Možda apsurdno zvuči, ali jedini predstavnik srpskog fudbala u prolećnoj fazi evropskih takmičemnja biće - omadinska selekcija Partizana. Pošto su u prvom kolu eliminisali rumunsku Univerzitateu, crno-bele nade su u drugom načinile veliki preokret protiv moldavskog Šerifa, od koga su pre tri sedmice izgubili sa 2:0 u gostima, ali su sinoć u revanšu zablistali i "spakovali" rivali pet golova (5:2) koji su su ih i odveli u narednu fazu takmičenja Lige mladih.

Možda tim trenera Nenada Stojakovića ne bi ni dospeo u problem u Kišinjeu da u Moldaviju nije putovao autobusom, no, sve je to sada prošlost, jer Partizan je na svom stadionu odigrao sjajnu u učinio ceo klub ponosnim.

- Ovu pobedu poklanjam navijačima! Želim da uživaju i da se raduju zajedno sa nama! Zaista sam prezadovoljan. Ono što je veoma važno pored pobede i golova, koje smo postigli, način na koji smo i postigli i šanse, koje smo stvarali – to je odlika velikog tima i velikog kluba. Pohvalio bih i ovu dečicu koja su bila ovde, zaista njihova podrška je mnogo značila, kaže Nenad Stojaković.

Trener kaže da nije strahovao za ishod, jer se i u Moldaviji videlo da je Partizan bolji tim, ali da je nedostajalo i malo sreće da se već u gostima ostvari povoljan rezultat.

- Moji igrači su se izmerili tamo sa njima i znali su da su bolji rival, da su bolji protivnik, tako da smo bez obzira na poraz, ušli sa dosta samopouzdanja u meč. Adaptirali smo neke stvari u igri i uspeli smo zajedno kao tim, ali nas je pogledao i Bog, sreća. Oni su na sličan način kao i u Moldaviji dolazali do golova – nakon naših promašenih šansi, prvi put su prešli centar, dogodio se faul, centaršut, stativa. Mislim da smo mi kao pojedinci, grupa, tim, na kraju i kao klub – zaslužili da nam se vrati na pravi način!“, zaključuje Stojaković i otkriva šta njegovu ekipu čeka dalje.

Žreb za narednu fazu Lige mladih je 19. decembra i na osnovu toga će crno-beli dobiti nekog od rivala koji je zauzeo drugo mesto u grupnoj fazi takmičenja. Do tada, Stojaković kaže da će ekipa malo proslaviti, a potom se okrenuti domaćem prvenstvu.

Omladinci FK Partizan Foto: FK Partizan

- Sada se radujemo, uživaćemo malo, a već uskoro nas čeka prvenstvo. Ono što je sigurno – mi se sada sastajemo sa nekim od ekipa koje su drugoplasirane u grupnim fazama Lige šampiona. To su sve timovi prema kojima treba imati poštovanje, jer su to zaista veliki klubovi. Radujem se i nadam se da ćemo dovesti ovde neki veliki klub i da će dečaci osetiti pravu atmosferu sa tribina - zaključio je Nenad Stojaković.

Podrška mališana iz Makedonije

Sjajnu igru omladinaca Partizana uživo sa zapadne tribine stadiona u Humskoj pratili gosti iz Severne Makedonije, polaznici omladinske škole fudbalskog kluba Partizan fudbal kids iz Skoplja.

Bili su to mališani rođeni od 2011. do 2016. godine predvođenih predsednikom kluba, Blagojem Arsovskim, te trenerima Sašom Aksentievskim, Marijanom Stojkovskim i Sašom Dimovskim.

Oni su najpre obišli trofejnu salu kluba iz Humske, gde su ih dočekali član Komisije za formiranje klubova navijača i prijatelja Partizan - Maja Krstajić i koordinator škole fudbala Crno-bele bebe - Miloš Minić koji su im uručili i prigodne poklone.

Tom prilikom dogovorena je saradnja između omladinskih škola dva kluba, osnivanje kluba prijatelja i navijača Partizana u Skoplju i precizirana je saradnja po kojoj bi treneri iz omladinske škole crno-belih odlazili u Skoplje, držali edukaciju i pomagali tamošnjim kolegama u usavršavanju.

Takođe, bilo je reči i o dolasku mališana iz Skoplja, ali i cele Severne Makedonije na Dečiju tribinu koja će biti organizovana i na narednim mečevima Partizana u UEFA Ligi mladih, ali i svim utakmica seniorskog tima u okviru Superlige Srbije.

(Telegraf.rs)

Video: Duljaj posle šokantnog poraza od TSC-a u Superligi Srbije

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • RSK

    29. novembar 2023 | 14:14

    Sve pohvale za ove momke!! Bojim se da ce ih uprava PARTIZANA ZAJEDNO SA SVOJIM TRENEROM rastjerati. IZDAJNICI NAPOLJE IZ PARTIZANA.

  • Znaci

    29. novembar 2023 | 14:11

    Opet Partizan brani cast srpskog fudbala na prolece u Jevropi. Znaci utihnula ona euforija malene, dajte Siti da se igramo, Svabe cemo pokoriti,a Jangovce pojesti. I, cvrc, 1 bod I 30 golova, a tiranija I tiranska masinerija radi.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA