≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Iz Njukasla "zagrmeli" na sudiju koji je sudio finala SP i LŠ: "To nije bila ispravna odluka"

E. T.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Šimon Marčinjak i VAR sudija oštetili Njukasl

  • 1
Šimon Marčinjak Foto: AA/ABACA / Abaca Press / Profimedia

Trener i igrači Njukasla ljuti su zbog penala koji je poljski sudija Šimon Marčinjak dosudio za Parižane u poslednjim minutima duela petog kola Lige šampoina na čuvenom Parku Prinčeva, a iz kojeg je Kilijan Embape izjednačio na 1:1 i tako doneo važan bod svom timu.

Uoči poslednjeg kola u grupi F Borusija Dortmund je na prvom mestu sa 10 bodova osigurala plasman u osminu finala. PSŽ je drugi sa sedam bodova, a po pet bodova imaju Njukasl i Milan. Da su Englezi uspeli da izbore pobedu na "Parku Prinčeva" sada bi bila potpuno drugačija situacija pred poslednje kolo grupne faze. Ipak, zahvaljujući jedanaestercu, Pariz je taj koji bi eventualnom pobedom u zadnjem kolu na gostovanju u Dortmundu mogao izboriti osminu finala.

- Po mom mišljenju, to nije bila ispravna odluka. Treba uzeti u obzir mnogo faktora u tom trenutku, brzinu pre svega. Radi se o odbijenoj lopti, a kad se gleda usporeno, stiče se potpuno drugačiji utisak. Lopta prvo udara u grudi, odbila se i potom udara u ruku. Ipak, ruka nije u neprirodnom položaju, nalazi se uz telo, ali je u pokretu jer se i igrač kreće. Za mene je to loša odluka i frustrirajuća za nas, jer se dogodila u vrlo kasnoj fazi utakmice - izjavio je trener Njukasla junajteda Edi Hau.

Istog su mišljenja i raspoloženja bile su Svrake koje su izdržale više od 90 minuta bez primljenog gola, iako su igrale bez ijedne izmene zbog velikog broja povreda. Najviše je razočaran bio 21-godišnji odbrambeni igrač Tino Livramento koji je bio "krivac" za penal.

- Sudija je imao priliku pogledati snimak, tako da mi nije jasna njegova odluka - dodao je 33-godišnji Kiran Tripije.

Glavni sudija Šimon Marčinjak je odluku doneo nakon konsultacije sa VAR sobom u kojoj je sedeo njegov sunarodnik Tomaš Kvjatkovski, a pomagao mu je i hrvatski sudija Ivan Bebek.

Kvjatkovski je bio delegiran kao VAR sudija i na večerašnjoj utakmici Lige šampiona između Reala Sosijedada i austrijskog Salzburga u San Sebastijanu, ali je razrešen dužnosti.

Pogledajte najbolje momente sa utakmice PSŽ-a i Njukasl junajted.

(Telegraf.rs / N.M.)

Video: Dragović: Trebalo je da vodimo 2:0 posle pet minuta...

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Aki

    29. novembar 2023 | 18:15

    U pravu su sasvim, čoveka lopta pogodila u ruku pa u nogu, nije bilo nikakve nemere. Znajuči Poljake, pitam se da li se vraća u Poljsku bogatiji...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA