≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Stanković: "Svaka čast Matijaševiću i Obradoviću na ludosti, Čuka sada nema te okove oko nogu"

Vreme čitanja: oko 2 min.

Pored Stankovića, na konferenciji je bio i Aleksandar Pešić

  • 0
Dejan Stanković Foto: MNPress

Trener Ferencvaroša Dejan Stanković održao je konferenciju za medije povodom utakmice 5. kola Lige konferencije protiv Čukaričkog!

Duel pomenuta dva tima je na programu u četvrtak veče od 21 čas, rezultatski je i te kako bitan za tim koji sa klupe predvodi Stanković, a koji je tom prilikom rekao:

- Ovo je najvažnija utakmica, jer je sledeća na redu. Ni ove prethodne nisu bile lake, grupa je teška. U poslednje vreme možda igramo dobro, ali malo plodova uberemo. Nadam se da ćemo u četvrtak biti pravi kako smo zamislili. Poznajem dobro ekipu Čukaričkog, i Dragana Galeta Obradovića i Vladimira Matijaševića, rade fenomenalan posao, znam kakva im je filozofija. Čestitam im na tome. Retko ko bi imao hrabrosti za tako nešto. To je spoj iskustva i sveže mladosti koja će svim silama probati da nas pobedi, ali verujem u svoje igrače - rekao je Stanković i dodao:

- Želimo da pobedimo kako bismo bili blizu cilja. Ova grupa je nivo Lige Evrope. Svaki rival je težak, različiti stilovi fudbala, Čukarički je bio sjajan protiv Fionretine u prošlom kolu. Moramo da budemo fukusirani svih 90 minuta ako želimo pobedu. Moramo da budemo direktni i fokusirani.  U Evropi mali detalj može da donese velike stvari za tvoj tim. Znamo da možda možemo dalje uz bolju gol-razliku, ali je cilj da sačuvamo naš gol. Potom, imamo potencijal da damo gol. Možda u dve-tri utakmice nisam srećan egzekucijom. Moramo da zadržimo ubilački instikt u napadu, to je glavni cilj sutra.

Osvrnuo se Stanković i na to što Čukarički nema šta da izgubi rezultatski u ovom meču, kao i na nešto slabije rezultate Brđana ove sezone.

- Evropa odnosi dosta energije i snage, verujem da će Čukarički imati uspešnu sezonu. Gledajući njihove mečeve, nema tu problema. Pričali smo o tome kada nemaš šta da izgubiš pokušaćeš da imaš više rizika nego u nekom meču gde ne bi možda to radio. Pričali smo o mladim igračima, to je izazov za njih, da se pokažu i dokažu. Lepo je što imaju proliku da to urade ovde, da im klub da mogućnost da iskađ talenat. To retko gde može da se nađe. Svaka čast Obradoviću i Matijaševiću na snazi i ludosti. Kad nemaš šta da izgubiš, onda nemaš te okove oko nogu koje bi možda imao u drugim situacijama.

Aleksandar Pešić Foto: MNPress

Uz Stankovića, na konferenciji je bio i Aleksandar Pešić - napadač Ferencvaroša.

- Uvek je lepo doći kući, oseća se pozitivna energija. Soremali smo se za utakmicu ova dva dana, i nama je ovo najbitniji meč ove sezone. Ako dobijemo, mislim da i neki minimalni rezultat protiv Fiorentine može da nam obezbedi prolazak dalje. Moramo da dobijemo, ne bežimo od toga. Mnogo je teško igrati protiv ekipe koja nema šta da izgubi. Nadam se da ćemo ispuniti što Mister traži od nas. Za sutra mislim da će meč biti totalno drugačiji, jer se znamo. Pokušaću da postignem gol, uvek sam imao dobar rezultat protiv Čukaričkog i daću sve od sebe i sada.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA