≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Umrla legenda nemačkog fudbala

I. Ć.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Tuga

  • 0
Rolf Geiger Foto: HORSTMUELLER GmbH / imago sportfotodienst / Profimedia

Rolf Gajger, bivši reprezentativac Savezne Republike Nemačke u fudbalu i legenda VfB Štutgarta, umro je u 89. godini u sredu.

Gajgerova porodica je potvrdila da je Gajger umro u svom domu u sredu.

On je poznat po tome što je postigao prvi gol za "švabe" u Bundesligi, 31. avgusta 1963. godine, a između 1957. i 1962. odigrao je 116 utakmica za Štutgart u Oberligi Jug.

Posle godinu dana u italijanskom klubu AC Mantova, vratio se na Nekar i postigao još 19 golova na 70 utakmica, do 1967. godine.

Za reprezentaciju Zapadne Nemačke odigrao je 8 utakmica i postigao 2 gola.

Kada je reč o njegovoj karijeri, Gajger je bio deo repreznetacije na Olimpijskim igrama 1956. godine, a kada je reč o njegovoj klupskoj karijeri, igrao je za Salamander Kornvesthajm dve godine, odakle je prešao u Štutgarter Kikerse, gde je takođe proveo dve godine, a onda je stigao u Štutgart gde je proveo pet sezona.

Okušao se i u Italiji u Mantovi, gde je proveo samo godinu dana, pre nego što se vratio u Štutgart.

On je 1958. godine osvojio i DFB Kup sa Štutgartu, a poznat je i po tome što je započeo "Rat Štutgarta", kada je iz Kikersa prešao u Štutgart, i to za novac, zbog čega je suspendovan na sedam meseci.

(Telegraf.rs/Stuttgarter-zeitung.de)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA