≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

On će Mančesteru doći glave: Primio tri neverovatna gola, tako nešto se dešava jednom u 10.000 utakmica!

S. I.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Golman koji i nije baš u formi...

  • 1
Andre Onana Foto: Tanjug / AP

Vrlo je neprijatna situacija, skoro pa bezizlazna za Mančester junajted kolo pre kraja grupne faze Lige šampiona. Upisan je samo nerešen rezultat u okršaju sa Galatasarajom uprkos vođstvu od dva gola u dva navrata i sada potencijalni prolazak u osminu finala više nije u njihovim rukama.

Za glavnog krivca za vrlo slab rezultat u javnosti je proglašen Andre Onana, golman koji brani izuzetno promenljivo.

Precizni statističari izvukli su podatak koji na slikovit način prikazuje kakav meč je odigrao Kamerunac. Naime, šanse da primi gol nakon slobodnjaka Hakima Ziješa u obe situacije su bile 0.04 xG, dok je pozicija iz koje gađao Muhamed Kerem Akturkoglu i doneo bod procenjena na 0.06 xG.

To u prevodu znači da su šanse da u ove tri situacije primi golove  manje od 0.01% odnosno ovo se događa jednom u više od deset hiljada utakmica!

Onana je ove sezone primio čak 33 gola na 20 odigranih mečeva, što je jedan od najgorih učinaka u istoriji Mančester junajteda.

(Telegraf.rs)

Video: Posle Kaćuše, domaćini zasvirali Kaljinku srpskim navijačima pred Kamerun

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Skorpion

    30. novembar 2023 | 10:32

    Koliko znam u Manchesteru postoji i trener koji donosi odluke ko ce biti u prvoj postavi. Ako golmanu od svih primljenih golova do sada oko 30% ide na "dusu" onda je i laiku jasno sta treba raditi.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA