Vreme čitanja: oko 3 min.

Sve o meču Čukarički - Ferencvaroš: Očekivane postave, gde je TV prenos, koliko novca Brđani mogu da zarade

Vreme čitanja: oko 3 min.

Duel je na programu od 21 čas

  • 1
FK Čukarički - Ferencvaroš Foto-kolaž: MN Press/Ivica Veselinov

Utakmicom protiv Ferencvaroša, fudbaleri Čukaričkog će se "pozdraviti sa publikom iz Leskovca gde su proteklih nekoliko meseci igrali Evropu!

Bio je pomenuti grad dobar domaćin i za Čuku i za sve ostale klubove koji su dolazili ovde, te je jedino još ostalo da se Brđani od njega oproste nekim pozitivnim rezultatom i osvoje svoje istorijske bodove.

Čuka nema teoretske šanse za plasman dalje, ali motiva imaju na pretek - o čemu su u sredu veče govorili i trener domaćeg tima Igor Matić i gostujućeg Dejan Stanković. S druge strane, Ferencvaroš se bori za evropsko proleće i trijumf im je pod imperativom.

Telegraf se nalazi na licu mesta i izveštavaće sa ove utakmice, a vi u nastavku pogledajte sve što bi trebalo da znate kada je u pitanju ovaj susret.

Kad se igra i ko prenosi utakmicu?

Utakmica se igra u Leskovcu od 21.00 čas i moći ćete direktno da je pratite na kanalu TV Arena Sport Premijum 1.

Ko sudi?

Arbitar iz Finske Mohamed Al-Emara biće glavni sudija na meču petog kola grupe F Lige konferencija između Čukaričkog i Ferencvaroša. Pomoćnici su Turka Valjaka i Juso Mantere, dok je za četvrtog arbitra određen Peiman Simani. U VAR sobi biće Nemci Seren Starks i Harm Osmers.

Očekivane postave

Čukarički: Filipović, Stanković, Subotić, Jovanović, Tošić, Nikčević, Sisoko, Kovač, Miladinović, Ivanović, Cvetković.

Ferencvaroš: Dibus, Botka, Sise, Mae, Ramirez, Siger, Makreckis, Abu Fani, Markinjos, Zaharijasen, Pešić.

Konferencije za novinare FK Čukarički i FK Ferencvaroš Foto: Ivica Veselinov

Ko ne igra na ovom meču?

Kada je u pitanju Čuka, Matić ne može da računa na povređene Docića, Vranješa, Serafimovića i Rogana, kao i odranije Ze Marija.

Za Ferencvaroš je veliki hendikep to što Barnabas Varga neće moći da nastupi, dok povredu ima i Adam Halmaj.

U kakvom raspoloženju ekipe dočekuju meč?

Čukarički je svoje donekle popravio, jer su u prethodnom kolu pobedili Radnički u Nišu rezultatom 2:0. Međutim, Čuka je prethodno vezala četiri poraza, uključujući i onaj od Fiorentine u LK.

Ni Ferencvaroš ne može da se pohvali sjajnim rezultatima, jer su u poslednja četiri meča dva puta igrali nerešeno i dva puta su izgubili.

Novčana nagrada

Mogla bi Čuka da zaradi i prvi novac od grupne faze. U slučaju pobede, srpski tim bi dobio pola miliona evra, dok UEFA za nerešen rezultat daje 166.000.

Šta kažu kladionice?

Gosti su favoriti na ovom meču i kladionice na njih daju kvotu iumeđu 1.45 i 1.60. Na remi je oko 4,00, dok je na trijumf Brđana kvota između 5.70 i 6.00.

Konferencije za novinare FK Čukarički i FK Ferencvaroš Foto: Ivica Veselinov

Reč trenera

Igor Matić (Čukarički):

Novo iskustvo za nas, novi izazov. Igramo protiv velikog tima sa mnoštvom dobrih igrača, koji su reprezentativci svojih država. Veliki respekt, favoriti su, ali mi imamo svaoje nade i ambicije. Nismo imali puno vremena za pripremu, pokušali smo da se odmorimo i osvežimo. Treba da budemo hrabri i da verujemo u sebe, mislim da smo izvukli pouke iz prethodnih mečeva i da ćemo ostvariti povoljan rezultat.

- U fudbalu ne možete jedino rezultat da garantujete. Možemo da pričamo o svim stvarima, nema razloga da se plašimo i da ćemo odigrati dobar meč. Prvi put smo na ovom nivou, jako je dobra grupa i sve ekipe su kvalitetne, ali verujemo da smo izvukli pouke. Poraz ne postoji, već samo lekcija, to govorim igračima, u svim mečevima.

Dejan Stanković (Ferencvaroš):

- Ovo je najvažnija utakmica, jer je sledeća na redu. Ni ove prethodne nisu bile lake, grupa je teška. U poslednje vreme možda igramo dobro, ali malo plodova uberemo. Nadam se da ćemo u četvrtak biti pravi kako smo zamislili. Poznajem dobro ekipu Čukaričkog, i Dragana Galeta Obradovića i Vladimira Matijaševića, rade fenomenalan posao, znam kakva im je filozofija. Čestitam im na tome. Retko ko bi imao hrabrosti za tako nešto. To je spoj iskustva i sveže mladosti koja će svim silama probati da nas pobedi, ali verujem u svoje igrače.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA