≫ 

Vreme čitanja: oko 6 min.

Ogromna šteta: TSC bio nadomak senzacije protiv Vest Hema, pa primio gol u 89. minutu i ispustio bodove

Vreme čitanja: oko 6 min.

Jako dobro su odigrali domaći, ali ih je koštao trenutak dekoncentracije

  • 8
FK TSC - FK Vest Hem, Liga Evrope Foto: MN Press

Fudbaleri TSC-a poraženi su u okviru 5. kola grupne faze Lige Evrope od engleskog Vest Hema, iako su odigrali poprilično kvalitetan meč. Koštao ih je trenutak nepažnje i manjak koncentracije u završnici, kada su Čekićari uspeli da kapitalizuju seriju napada - 0:1 (0:0).

Odigrali su fudbaleri TSC-a još jednu jako dobru partiju u Evropi ove jeseni. Nadahnuti ubedljivim trijumfom nad Partizanom u Humskoj od pre samo nekoliko dana (0:4), nisu se uplašili ni jako kvalitetne ekipe Vest Hema, koja je na teren istrčala u najjačem sastavu.

Baš kao što je to bio slučaj na Olimpijskom stadionu u Londonu, kada je TSC fenomenalno parirao Čekićarima, čak i postigao prvi gol protiv kluba iz Premijer lige, domaćin iz Bačke Topole je večeras igrao mirno, staloženo, znao je šta želi i pokušavao je da ispuni taj plan do samog kraja.

Nisu se uplašili ni posle izuzetno čvrstog i agresivnog starta fudbalera iz Londona. Kada su to "pregrmeli", fudbaleri TSC-a su i sami pred sobom imali lepe šanse.

Koliko u 2. minutu je Vest Hem uspeo da zapreti preko Benrame iz čega se "izrodio" samo korner za gostujuće fudbalere. Međutim, vrlo brzo je domaćin stao na noge i sam zapretio preko Cvetkovića i Đakovca u 7. i u 11. minutu meča.

Usledio je period nešto mirnije igre na "TSC Areni", posle koje smo videli možda i najveću šansu za domaće na utakmici. Igrao se 31. minut meča kada je gostujući tim pogrešio u zadnjoj trećini, lopta je došla do Ćirkovića, koji je pronašao sebi prostora, ali je Fabijanski uspeo da odbrani njegov udarac.

Do kraja poluvremena videli smo tek po koji napad na obe strane, ali je TSC sve lako "počistio" i na odmor otišao sa jako dobrim rezultatom.

U nastavku meča, u 55. minutu je Vest Hem imao obećavajuću kontru koju je TSC uspeo da spreči preko Cvetkovića, da bi zatim usledio novi niz udaraca TSC-a preko Milovanovića.

Usledile su i mnogobrojne izmene na obe strane terena. Vest Hem je postajao sve ofanzivniji, pogotovo posle ulaska Ingsa, ali TSC nije odustajao od svoje igre. Štaviše, pred sam kraj su imali i slobodan udarac u 87. minutu iz kojeg nažalost nije bilo veće pretnje po mrežu Fabijanskog. Već tada su svi počeli da gledaju ka satu, jer su sekunde delile domaće od senzacije.

Koje na kraju nije bilo. Samo jedan trenutak dekoncentracije je uništio sve što je domaći tim gradio kroz čitav meč. Centaršut Kornea u 89. minutu na Součeka bio je presudan da Čeh smesti loptu u mrežu i rastuži skoro sve koji su došli na stadion u Bačkoj Topoli.

Kroz nadoknadu vremena TSC nije uspeo da zapreti gostima, pa tako ipak sa gorkim ukusom završava ovaj meč.

TSC - Vest Hem 0:1 (0:0)

TOK UTAKMICE

KRAJ UTAKMICE: To je to. Nažalost, ništa od bodova za ekipu Žarka Lazetića.

90. minut: Četiri minuta nadoknade.

89. minut: GOL, 0-1! Neverovatno... Vodi Vest Hem. Souček je postigao gol. Nije se najbolje snašla odbrana TSC-a posle centaršuta sa desne strane, na pravom mestu je bio Čeh i tako je rastužio domaću publiku.

84. minut: Pantović je pokušao da pronađe Ćirkovića u kontri, ali je taj pas završio u nogama defanzivaca Vest Hema. Ćirković potom ponovo u kontri, izgubio je loptu i pao na zemlju, verovatno je samo grč u pitanju.

79. minut: Džonson je izašao, Kerer je ušao. Isto tako, Emerson je na terenu da zameni Kresvela. Odmah potom ogromna šansa za Vest Hem, Vord-Praus je sjajno centrirao, pala je lopta u peterac, ali je hvata golman Ilić.

76. minut: Tri izmene u TSC-u! Žarko Lazetić se odlučio na drastičnu promenu u završnici. Izašli su Radin, Milovanović i Kuveljić, a zamenili su ih Vulić, Pantović i Vlalukin.

73. minut: Sve smo bliži prvoklasnoj senzaciji u Bačkoj Topoli. Da li TSC može da izdrži još 17 minuta uz nadoknadu?

70. minut: Velika šteta, u izgradnji odlične akcije TSC-a, ofsajd... Ćirković je bio u nedozvoljenoj poziciji.

67. minut: Vreme je za izmene u Vest Hemu. Benrama i Mubama izlaze, a menjaju ih Ings i Korne.

63. minut: Loš centaršut Benrame koji odlazi u gol-aut, a sudija Lindhaut iz Holandije je odlučio da da žuti karton Ćalušiću zbog nekog ranijeg greha.

61. minut: Nova odlična prilika za TSC! Zaista lepo igraju domaći fudbaleri, novi šut ka golu, nova odbrana Fabijanskog. Bilo bi jako lepo kada bi u Bačkoj Topoli pao tim iz Premijer lige.

FK TSC - FK Vest Hem, Liga Evrope Foto: MN Press

57. minut: Nova šansa! Milovanović je sada bio blizu, ali Fabijanski reaguje... TSC sve više preti!

55. minut: Sprečena je sada obećavajuća kontra Vest Hema, dobro je reagovao Cvetković. Onda centaršut Ćirkovića na drugoj strani, delovalo je korektno, ali nema pretnje po gol Čekićara. Žuti karton dobija Fornals.

51. minut: Baš kao na početku prvog poluvremena, i sada Vest Hem ima malo više loptu u svojim nogama. Za sada se domaći tim drži.

46. minut: Nije bilo promena u sastavima na poluvremenu, nastavlja se meč u Bačkoj Topoli.

FK TSC - FK Vest Hem, Liga Evrope Foto: MN Press

POLUVREME: Treba istaći da rezultat u Nemačkoj i te kako odgovara TSC-u, pošto Olimpijakos gubi od Frajburga sa 4:0. To znači da bi eventualna pobeda tima iz Bačke Topole u zadnjem kolu, sa ovakvim rezultatima, značila evropsko proleće za klub sa severa Srbije.

45+1. minut: Nadoknada od dva minuta u Bačkoj Topoli.

45. minut: Biće to prvi žuti karton na ovom meču. Dobio ga je Nemanja Petrović zato što je prekinuo kontru Vest Hema.

41. minut: Krajnje neprecizan udarac Pakete, koji završava na tribinama.

40. minut: Bliži se polako, ali sigurno kraj prvog poluvremena. Može se reći da TSC za sada odlično parira engleskom rivalu.

33. minut: Brani udarac Benrame Ilić. Šutirao je fudbaler TSC-a iskosa sa nekih 10 metara.

FK TSC - FK Vest Hem, Liga Evrope Foto: MN Press

31. minut: Šteta! Velika greška odbrane Vest Hema, lopta je došla do Ćirkovića, ali Fabijanski sprečava domaće da povedu! 

29. minut: Mubama je napravio prekršaj nad golmanom TSC-a, a nakon što je Paketa poslao loptu napred.

23. minut: Nova šansa za Vest Hem. Dobar je sada ovo bio centaršut Kresvela, ali je lopta ipak izbijena od strane odbrane TSC-a.

20. minut: Kontra Vest Hema posle koje TSC može da odahne. Paketa je na svu sreću poslao loš pas iz prve na drugu stranu i tako upropastio obećavajuć napad Čekićara.

17. minut: Loše izvedeni korner udarci Vest Hema, TSC se još jednom dobro brani.

13. minut: Deluje da je Ifet Đakovac vrlo raspoložen na početku meča. Novi udarac posle kojeg stiže korner, ali iz njega nema veće pretnje.

11. minut: Još jedna dobra šansa za TSC, lopta je došla do Ifeta Đakovca u kaznenom prostoru, ali je njegov udarac ipak izblokiran.

7. minut: Velika šansa za TSC! Cvetković šutira ka golu Vest Hema, ali je Fabijanski bio na svom mestu i uspeo je da spreči opasnost.

2. minut: Odmah na samom startu je Vest Hem imao šansu preko Benrame, ali se TSC izvukao i lopta je završila u korneru.

1. minut: Meč u Bačkoj Topoli je upravo počeo. Fudbaleri TSC-a će napadati sa leve na desnu stranu iz ugla gledanja kamere tokom prvog poluvremena.

SASTAVI

TSC - Vest Hem (18.45, TV Arena Sport Premium 1)

Sudija: Alard Lindhaut (Holandija)

Stadion: TSC Arena, Bačka Topola

TSC (4-4-2): Ilić - Petrović, Stojić, Čalušić, Antonić - Ćirković, Kuveljić, Radin, Cvetković - Đakovac, Milovanović

Vest Hem (4-3-3): Fabijanski - Kresvel, Aguerd, Mavropanos, Džonson - Paketa, Souček, Vord-Praus - Benrama, Fornals, Mubama

KOMENTAR PRE MEČA

Ekipa TSC-a ostala je na jednom bodu osvojenom u Bačkoj Topoli protiv Olimpijakosa, dok je na preostala tri poražena. Upravo će tim iz Pireja biti takmac našem timu u borbi za prvo mesto na tabeli.

Kladionice pred meč masovno favorizuju ekipu Vest Hema sa kvotom 1,35, dok je kvota na trijumf TSC-a 7,50, a na nerešen ishod 5,50.

Podsetimo, treće mesto donosi "selidbu" u Ligu konferencija, što bi svakako bio veliki uspeh za TSC, ali će morati da odigra vrlo hrabro, ne bi li eventualno slavio i napravio dobru uvertiru za završno kolo i susret sa Olimpijakosom u Grčkoj.

Meč će suditi Alard Lindhaut iz Holandije sa svojim pomoćnicima.

(Telegraf.rs)

Video: Kosta Nedeljković nakon poraza od Jang Bojsa: "Sigurno da nikom nije ni prijatno, ni lepo"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zarko

    30. novembar 2023 | 20:26

    Sramota da bude Drzavu Srbiju Ne prenosi TSC koji igra Utakmicu zivota i predstavlja Srbiju u Ligi Evrope. Jebalo vas Selo gori a baba se ceslja

  • Nosmoking

    30. novembar 2023 | 19:30

    Dobar TSC, dobro igraju

  • Звезда🇷🇸🇷🇸🇷🇸🏅🏅🏅🏆🏆🏆⚽⚽⚽

    30. novembar 2023 | 18:57

    ТСЦ имао лакши тренинг на лавору...видећемо да ли ће им то помоћи са енглезима

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA