Vreme čitanja: oko 2 min.

Šta očekuje Zvezdu do kraja sezone: Ko odlazi i koje pozicije će se tražiti?

Vreme čitanja: oko 2 min.

Što se promena tiče, neće ih biti previše ove zime

  • 16
Naser Điga Foto: MN Press/Marko Metlaš

Ostali su fudbaleri Crvene zvezde bez evropskog "proleća", nakon poraza u Bernu, od Jang Bojsa sa 2:0.

Nije ni u Superligi Srbije situacija baš najsjajnija, s obzirom na to da je klub uz Ljutice Bogdana drugoplasiran na tabeli, sa tri boda zaostatka u odnosu na Partizan.

Ima onih navijača koji su nezadovoljni, i žele promene, ali ima i onih koji i dalje veruju u viziju Baraka Bahara, i sklopljeni tim.

Ono što je sigurno, jeste da izraelski stručnjak ima punu podršku uprave kluba, i vodiće tim i u nastavku sezone. Ipak, mnoge zanima da li će biti promena u igračkom kadru...

Već od ranije je poznato, da će argentinski desni bek Aleks Vigo napustiti tabor crveno-belih po završetku pozajmice, koja ističe krajem decembra. Argentinac već neko vreme nije u planovima Bahara i njegovog stručnog štaba, a uz to, treba istaći i da se uz desnu aut liniju dobrim izdanjima među starte nametnuo mladi Kosta Nedeljković.

Kosta Nedeljković, FK Crvena zvezda Foto: Pius Koller / imago sportfotodienst / Profimedia

Kada je reč o ostalim promenama, neće ih biti previše ove zime. Plan crveno-belih jeste da sačuvaju najveći deo tima, pogotovo kada je reč o igračima koji su od početka sezone dobijali najveću minutažu.

Za jednog fudbalera, postoji posebno interesovanje evropskih klubova, a reč je o mladom Jovanu Mijatoviću. Kao najzainteresovaniji, pominjao se Juventus, o čemu je pisala i ugledna "Gazeta", ali za očekivati je da mladi napadač ostane u crveno-belom, makar do kraja sezone. Ipak, možda bi se situacija i promenila, ukoliko bi na zimu na Marakanu stigla "bogata" finansijska ponuda, ali ostaje nam da vidimo.

Ipak, na kraju sezone, gotovo sigurno biće odlazaka. Ugovori ističu Zoranu Popoviću, Aleksandru Dragoviću, Nemanji Milunoviću i Aleksandru Kataiju, te je izvesno da će oni pronaći drugu sredinu.

Njihovim stopama, mogao bi da krene i Kings Kangva, mladi vezista o kojem se i ranije govorilo, ali i nedavno, što je potvrdio i njegov agent, koji je istakao da Kangva već ima kontakt sa nekoliko klubova iz Serije A.

Ipak, među glavnim kandidatima za transfer su Osman Bukari i Mirko Ivanić, koji su pod ugovorom, ali bi Zvezda mogla najviše da zaradi upravo od njihovih potencijalnih transfera.

Takođe, treba istaći da će crveno-beli biti aktivni i na tržištu kada je reč o dovođenju igrača. Primarni ciljevi su dovođenje još jednog štopera, i kvalitetnog levog beka, koji bi mogao da zameni Milana Rodića. Uz to, plan je da se dovede i jedan fudbaler u veznom redu, i to izvesno na poziciji zadnjeg veznog, kako bi upotpunio sredinu terena, pogotovo ukoliko klub napuste i Mirko Ivanić i Kings Kangva.

Ono što je takođe izvesno, jeste da će Zvezda otkupiti ugovor Nasera Đige nakon završetka pozajmice, koja ističe na leto 2024. godine. Ujedno, to će kompenzovati izvesni odlazak mladog Stefana Lekovića, čiji će ugovor Viljareal otkupiti na kraju sezone.

Sve u svemu, biće zanimljivo do kraja sezone, ali i po njenom završetku, kada će crveno-beli ponovo biti aktivni na tržištu.

(Telegraf.rs)

Video: Kosta Nedeljković nakon poraza od Jang Bojsa: "Sigurno da nikom nije ni prijatno, ni lepo"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Uros

    30. novembar 2023 | 19:50

    Ostavlja Djigu a daje Lekovića!!! Pa ovo je van pameti

  • Oki

    30. novembar 2023 | 19:41

    Dok zvezda ne postane privatan klub nema fudbala trener i pojačanja čist promašaj a pare poreznika odoše u privatne džepove ...Terzić lopuža samo se bogati.....

  • I am Dejan

    30. novembar 2023 | 19:46

    Biće dovoljno da odu Terzić i Mrkela... I Rodić naravno...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA