Vreme čitanja: oko 1 min.

Andreu Onani bi moglo da bude zabranjeno da igra za Mančenster junajted zbog pravila FIFA o kojem se malo zna

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ako bi Kamerun zahtevao da igra, a Onana odbije, FIFA bi mogla golmanu da zabrani da igra za Crvene Đavole

  • 0
Andre Onana Foto: Tanjug - AP

Ukoliko golman Mančester junajteda, Andre Onana odluči da ne igra za Kamerun na predstojećem Kupu Afričkih nacija koji će se održati od 13. januara do 11. februara, mogao bi da dobije kaznu od FIFA, zabrane igranja za svoj klub.

Ako bi Kamerun zahtevao da igra, a Onana odbije, FIFA bi mogla golmanu da zabrani da igra za Crvene Đavole.

Zvanično pravilo FIFA glasi: "Igrač kojeg je njegov savez pozvao za jedan od reprezentativnih timova, nema pravo da igra za klub za koji je registrovan u periodu za koji nije drugačije dogovoreno sa relavantnim savezom. Pušten je ili je trebalo da bude pušten sa odredbama ovog aneksa, plus dodatni period od pet dana."

Očekuje se da će prvi golman Junajteda u januaru otputovati na Kup Afričkih nacija sa Kamerunom. Onana bi mogao da propusti šest utakmica Junajteda zbog Kupa Afričkih nacija u periodu od 13. januara do 11. februara.

On se povukao iz reprezentacije nakon što je napustio nastupe tokom Svetskog prventstva prošle godine, ali se od tada vratio u tim nakon što je popravio opdnos sa selektorom Rigobertom Songom.

Međutim, mogao bi da odluči da izostane sa Kupa Afričkih nacija u pokušaju da se fokusira na Junajted, pošto je njogova forma pala od dolaska u klub. Napravio je grešku protiv Galatasaraja, što je turskoj strani omogućilo da se vrati i remizira rezultatom 3:3 protiv Junajteda.

Defanzivac Liverpula, Žoel Matip je izbegao zabranu pošto nije predstavljao Kamerun na Kupu Afričkih nacija od 2017. i 2020. godine, mada nije igrao za svoju zemlju od 2015.

(Telegraf.rs / N.M.)

Video: Finalno ludilo Argentinaca: Beskrajni red za FIFA prodavnicu u Kataru

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA