Vreme čitanja: oko 5 min.

Duljaj pred Vojvodinu: "Za nas je svaka utakmica derbi, poraz od TSC-a je ostao iza nas"

Vreme čitanja: oko 5 min.

Trener Partizana je spreman

  • 1
Igor Duljaj, FK Partizan Printskrin: Youtube / FK Partizan Beograd

Fudbaleri Partizana iza sebe imaju jednu veoma tešku utakmicu, u kojoj su poraženi od TSC-a sa ogromnih 4:0 u domaćem prvenstvu, a, crno-bele već očekuje i novi derbi, pošto će snage odmeriti sa Vojvodinom.

Meč između Partizana i Vojvodine je na progrmau u subotu, s početkom od 15 časova i 30 minuta.

Pred meč, Igor Duljaj kaže da je svaka utakmica derbi, te da zna šta ga očekuje u ovom meču.

- Za nas je svaka utakmica derbi, tako i ova utakmica sa Vojvodinom, biće teško, oni su odigrali dve teške utakmice protiv Crvene zvezde i TSC-a, trener Popović tek sada mu rad dolazi do izražaja, igraju odlično, imaju dosta iskusnih igrača u timu, odlična ekipa i po tradiciji oni su uvek nezgodan protivnik po nas. U prošlosti su nam mnogo puta uzeli bodove, ali, igramo na našem stadionu, na našem terenu i najveći je motiv da se dobrom igrom odužimo svima koji su došli na prošlu utakmicu da podrže našu ekipu. To je meni najveći motiv, a verujem i igračima, da dođe ponovo 8.000 ili 10.000 duša koji dolaze čistog srca da podrži svoj tim.

Vojvodina je imala nešto lošiji start sezone, ali su nakon toga krenuli da igraju dosta bolje, što ističe i Partizanov trener.

- U odnosu na prošlu utakmicu po jednom izuzetno teškom terenu, ovde očekujem otvorenu igru sa naše i njihove strane, to je tim koji želi da igra fudbal, imaju sjajne pojedince, trenera koji ima internacionalno iskustvo, radio je dug niz godina u inostranstvu, kao što sam već rekao, sada njegov rad dolazi do izražaja, mi se uvek fokusiramo samo na sledeću utakmicu i fokusiramo se na našu ekipu, ono što me raduje je povratak Saldanje koji je odradio kaznu i nadam se da će Aranđel Stojković biti spreman za utakmicu, imamo još neke probleme. Nikolić je igrao bolestan protiv TSC-a i dalje ima visoku temperaturu i to je jedini od igrača koji neće biti spreman sutra i Severina se još nije oporavio.

FK TSC - FK Partizan Foto: MN Press

Lošu utakmicu je imao Partizan protiv TSC-a, no, kažu da su izvukli pouke.

- Jednostavno, kada su dobri rezultati onda pričamo o lošim stvarima, kada se izgubi ova utakmica, zasluženo smo izgubili sa 4:0, bez obzira na to što smo primili tri gola iz prekida, zaboravljena je ta utakmica, igrači su svesni da se mnogo očekuje od nas. Ono što je važno, koji su to uslovi  da bi neko bio uspešan i da bi jurio titulu, koji je to način. Ono što uvek tražim od igrača jeste da se pošteno borimo, da igramo koliko možemo, da damo maksimumu i uvek kad se posle utakmice pogledamo u ogledalo, da znamo da li smo dali sve od sebe. Tako da, nikakve priče o tituli, jesenjoj tituli, samo sledeća utakmica, to je Vojvodina.

Čini se kao da je taj poraz možda i dobra stvar u ovoj sezoni.

- Sigurno da jeste, jer, mi od utakmice kad smo igrali plejof protiv Čukaričkog nismo imali poraz, tako da, u nekom trenutku će doći do poraza, to je bilo u prošloj utakmici zasluženo, zasluženo smo izgubili, to je bio šamar za nas, važno je da smo se otreznili i još jednom ponavljam, najveći motiv je da vratimo dug svima koji su bili na utakmici. Ako ima nešto pozitivno u tom porazu, jeste to što nijedan igrač nije dobio zvižduk, već su ih pozdravili za ono što su učinili. Verujem u ekipu, verujem u igraču, videću naše mogućnosti, ali, najvažnije je da su ljudi prepoznali da igrači daju sve od sebe i da se njihov rad ceni.

Istakao je Duljaj i razlike u odnosu na prvi meč ove dve ekipe.

- Znate kako, vi možete uvek da se pripremite, imate plan kako želi da igrate, takođe i protivnički tim ima plan kako želite i 2. minut gol, sve pada u vodu. Moramo da budemo fokusirani od samog početka, naravno, biće drugačija igra, drugačija utakmica, drugačiji intenzitet, biće drugačije, tad nismo bili u takmičarskoj formi ni mi, a ni oni. Tako da... Oni polako dolaze do svoje forme, sve bolje i bolje igraju, mnogi očekuju da mai moramo svakog da pobedimo, ja nikakav pritisak ne stavljam na svoju ekipu, samo sledeći protivnik, fokus na našu igru i da damo sve od sebe.

Igor Duljaj, FK Partizan Foto: Telegraf

Nije želeo da komentariše ni golove primljene od TSC-a.

- Prvi, nikada ne upirem prstom u nikoga, ja sam rekao da je to moja odgovornost da nismo ušli kako je trebalo, prekide možete da vežbate svaki dan, a dogodi se onakva situacija gde je vetar odradio deo posla, prekidi se vežbaju pred utakmicu, neko vežba, neko ne, to ćemo danas na treningu u odnosu na njihove.

Neće moći da računa na Ksandera Severinu.

- U pravu ste, ušao je u formu i mnogo puta sam rekao da je izuzetno važno kad imate igrače na klupi kao što je bilo, uđe Nikolić, donese rezultat, Severina, Kalulu... Veoma je važno da imate igrače koji mogu da drže ritam i ili promene ritam. U ovom momentu ne računamo na Severinu koji nam dosta toga donosi, ali, razmišljamo samo o igračima koji su spremni, sutra će igrati samo oni koji su spremni da iznesu teret.

Pratio je Igor Duljaj i omladince u Ligi šampiona.

- Izuzetno mi je drago, bio sam na stadionu, gledao sam tu utakmicu, rezultat je mogao da bude mnogo veći, ja čestitam našim igračima, naravno, veliki doprinos su doneli igrači koji treniraju sa nama i vide razliku, odličnu utakmicu je odigrao i Jovanović koji je fizički dominantan u odnosu na vršnjake, gde se kreće, postigao je gol, na njima je da rade i sve zavisi od njih, moraju samo da shvate da mnogi, mnogi će ići nekim drugim putem da bi došli do uspeha, tako je bilo i u mojoj generaciji gde je bilo dosta dobrih igrača, nekoliko njih je došlo do prvog tima i napravili su nešto. Na njima je samo da rade i to je jedini način do uspeha, čestitam igračima i Nenadu Stojakoviću.

Na pitanje da li će nekog pozvati na pripreme, Duljaj kaže da do toga ima još mnogo.

- Do priprema, ko živ, ko mrtav. Ja živim od danas do sutra i do sledeće utakmice, do Vojvodine, a posle toga ja ne mogu da kažem u ovom trenutku.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA