Vreme čitanja: oko 1 min.

Nemačka je šampion sveta! Posle lude penal serije srušili Francuze za titulu prvaka u dalekoj Indoneziji

S. T.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Gledali smo sjajan meč

  • 0
Fudbalska reprezentacija Nemačke U17 Foto: Tanjug / AP

Fudbaleri Nemačke šampioni su sveta za igrače do 17 godina, pošto su u dalekoj Indoneziji u finalu planetarnog šampionata uspeli da savladaju Francuze posle penal serije - 2:2 (4:3, pen.). 

Poveli su Nemci sa bele tačke pogotkom Brunerea u 29. minutu i tim se rezultatom otišlo na veliki odmor, da bismo u nastavku videli "eksploziju" pogodaka.

Prvo je Nemačka uspela da duplira prednost preko Darviča na asistenciju Moeršteta, da bi Francuzi vrlo brzo uspeli da odgovore. Prvo je Bubare u 53. minutu smanjio na 2:1, a onda su Panceri ostali sa desetoricom na terenu.

Osave je zbog oštrog starta završio utakmicu u 69. minutu zbog drugog žutog kartona, a Francuzi su to iskoristili i preko Maugua na pet minuta pred kraj regularnih 90 obezbedili sebi penale.

Tamo je Da Silva Moreira odmah na startu promašio penal za Nemce, da bi potom Francuzi doživeli pad preko Sanguia i Meupijua. Nemci su imali meč loptu, ali je Bruner ovoga puta promašio, da bi na kraju Gomis bio tragičar, pošto je promašio svoj penal, a Kabar je za kraj bio precizan.

(Telegraf.rs)

Video: Spartak u 13. minutu zabio gol: Strelac Tošeski

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA