Vreme čitanja: oko 2 min.

Zahid srećan, ali i kritičan posle Vojvodine: "Moramo nešto da uradimo zbog igre u drugom poluvremenu"

Vreme čitanja: oko 2 min.

Pokazali smo karakter i pobedili, a to je najvažnije, kaže čovek koji je odlučio derbi sa "lalama"

  • 0
Gajas Zahid, FK Partizan Foto: MN Press / Marko Metlaš

Ko ne zna šta je drama, mahom sa srećnim krajem, tak sigurno ove sezone nije bio na utakmicama Partizana i ne zna šta je propustio. Nije za one sa slabim srcem, ali izgleda da su crno-beli protokom vremena polako navikli svoje pristalice da im na stadionu neće biti dosadno, da će u 90 minuta proći pravi rolerkoster emocija i na kraju zadovoljni otići kući kao što je to bio slučaj u minulom derbiju sa Vojvodinom. Ponovo je tim Igora Duljaja bio bolji rival, imao kontrolu, sve u svojim rukama, a onda začas došao u situaciju da hoda i "po ivici" i čupa pobedu (3:1) u samoj završnici meča.

Čovek odluke, kao i nekoliko puta do sada - Gajas Zahid, našao se u pravom momentu na pravom mestu, pogodio baš između dva igrača "lala" koji su gotovo pokrili prostor ispred gola, ali je lopta jednostavno prošla i završila u mreži Carevića.

Norveški internacionalac je srećan zbog pobede, ali i kritičan prema svom timu zbog pada igre i energije u drugom poluvremenu.

- Smatram da moramo da uradimo nešto povodom igre u drugim poluvremenima. Dobro smo igrali u prvom poluvremenu, pritiskali smo ih i napravili smo neke dobre prilike. U drugom poluvremenu smo ostali malo bez energije, ali uspeli smo da postignemo tri gola i najvažnije je da smo pobedili. Naravno, postoje stvari na kojima moramo da radimo, da ih popravimo. Ja ću svakako raditi na tome. Prošla utakmica nije bila dobra za nas i morali smo da pokažemo reakciju i mislim da smo uspeli u tome. Najvažnije je da smo pobedili - kaže Gajas Zahid.

Pred duel sa Novosađanima Partizan je ostao bez kapitena Svetozara Markovića, koga je na terenu zamenio Siniša Saničanin. Zahid smatra da je obavio sjajan posao.

- Bio je neverovatan i to je veoma važno! Mi smo tim, mi nismo samo prvih 11, mi smo mnogo više od toga! Saničanin je odradio fenemenalan posao i mislim da je bio jedan od najboljih igrača na terenu. Dugo nije igrao, ali je pokazao karakter i mnogo dobrih stvari. Ostali smo bez nekoliko igrača zbog povreda i virusa, ali to je sve deo igre, iako su nam potrebni svi fudbaleri u timu. Pokazali smo karakter, bez obzira što smo odigrali lošije drugo poluvreme. Međutim, pobedili smo i to je najvažnije!

Naredni duel crno-bele očekuje već u četvrtak, kada će u osmini finala Kupa Srbije odmeriti snage sa Gračičarom.

- Da, naravno, Kup je važan, sećate se da je i prošla utakmica je bila „tvrda“, dobili smo samo 1:0. Ne sumnjam da ćemo u u predstojećem meču dati sve od sebe. Sada nam predstoji nekoliko veoma važnih utakmica. Moramo da pritiskamo i pritiskamo, da budemo konstantni, da radimo i pobedimo u preostalim utakmicama - zaključuje Gajas Zahid.

(Telegraf.rs)

Video: Luka Adžić: Najteži meč u karijeri

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA