≫ 

Vreme čitanja: oko 4 min.

Bleda Zvezda dobila Napredak u Kruševcu: Olajinka skratio muke svog tima i stavio im 3 boda u džep

Vreme čitanja: oko 4 min.

Veoma bleda utakmica aktuelnog šampiona Srbije

  • 63
FK Crvena zvezda, FK Napredak Foto: MN Press / Mlađan Ivanović

Fudbaleri Crvene zvezde su uspeli nekako da savladaju Napredak u Kruševcu sa 1:0, čime su nastavili svoj korak za Partizanom u Superligi Srbije, koji sada ponovo imaju tri boda više od kluba sa Marakane.

Crvena zvezda je otputovala u Kruševac posle veoma teške utakmice u Ligi šampiona, gde su protiv Jang Bojsa izgubili i svaku priliku da ostanu u Evropi i na proleće, te im je fokus sada ostao na domaćem prvenstvu.

Odlučio je Barak Bahar i malo da promeša karte za meč u Kruševcu, vratio je Krasoa u prvu postavu, tu je bio Lazar Nikolić, Jovan Mijatović, kao i Piter Olajinka, koji je i bio strelac jedinog gola.

Dosta se mučila Zvezda, iako je imala incijativu tokom svih 90 minuta, praktično su samo oni i igrali, ali nisu uspevali da dođu do gola koji bi im pomogao. Jedini gol na meču je postigao Piter Olajinka u sedmom minutu meča, kada se odlično snašao u šesnaestercu i iskoristio je priliku da postigne gol.

Izuzev tog gola, prvo poluvreme je obilovao poluprilikama i bez konkretne akcije. Pokušavala je Zvezda da dođe do gola, napadala je, ali je Bajić branio i više nego odlično.

Pucala je Zvzeda iz svih mogućih oružja, Kraso, Olajinka, Bukari... Svi su pokušavali, ali lopta jednostavno nije htela u gol, a Napredak nije mogao ni da priđe golu Zvezde tokom prvih 45 minuta, te su ostali na samo jednoj prilici.

Kada je krenulo drugo poluvreme, očekivala se još raspucanija Zvezda, očekivalo se da će slomiti otpor Kruševljana, međutim, Bajić je nastavio da brani perfektno.

Osman Bukari je imao dve prilike da donese svom klubu prednost, utekao je jednom čitavoj odbrani, ali je napravio potez više i oduzeli su mu loptu, a nešto kasnije je imao priliku i sa nekih šest, sedam metara, kada je Bajić ukrotio i taj udarac.

Imao je i Napredak prilike u tim minutima, ali, bez konkretnog udarca na gol Omrija Glazera.

FK Crvena zvezda, FK Napredak Foto: MN Press / Mlađan Ivanović

Napredak - Crvena zvezda 0:1 (0:1)

Napredak: Bajić - S. Jovanović, Đeković, Marinković, Vukajlović - Jović, Krstić - Đ. Jovanović, Zličić, Ljubomirac - Stanojlović.

Crvena zvezda: Glazer - Nedeljković, Điga, Spajić, Nikolić - Mijailović - Bukari, Hvang, Kraso, Olajinka - Mijatović.

TOK MEČA:

73. minut - Zicer Bukarija ponovo brani Bajić! Osman Bukari je ostao na nekih šest, sedam metara od gola, ali je pogodio tačno u golmana Napretka i ostaje samo minimalna prednost za Crvenu zvezdu.

68. minut - Dinamičnih nekoliko minuta, mogao je Bukari da donese veliku prednost, ali, nije iskoristio kontru. Onda je Napredak isto imao kontru, ali ništa nisu dobili iz nje.

62. minut - Evo i prvog udarca u okvir gola u drugom poluvremenu! Hvang je šutirao, ali je Bajić to odbranio.

59. minut - Poprilično nezanimljivo prvo poluvreme do sada. Nije viđena niti jedna prilika u nastavku utakmice.

46. minut - Sudija je označio početak drugog poluvremena u Kruševcu.

Kraj prvog poluvremena!

45. minut - Sada u ovim minutima napada i Napredak, Lazar Zličić je imao priliku, uputio je udarac, ali njegova lopta je otišla preko gola, jer ju nije, žargonski rečeno, dobro poklopio, pa mu je pobegla.

41. minut - Kakvi minuti za Zvezdu... U igru je trebalo da uđe Kanga umesto Hvanga, ali je Korejac ostao na terenu, dok je sada Spajić ostao na travi, nakon što se sudario sa Naserom Đigom.

30. minut - Sada je igra poprilično mirna, Napredak osim napada u prvim minutima nije ni došao do gola Zvezde, a s druge strane, crveno-beli s vremena na vreme i upute udarac, ali nije to pretnja po gol Bajića.

FK Crvena zvezda, FK Napredak Foto: MN Press / Mlađan Ivanović

20. minut - Nastavlja Zvezda da preti, Kraso je sada bio u nekoj polu-prilici, ali, mogao je samo petom da odigra i to nije ispalo dobro.

14. minut - Šutira sada Bukari, ali njegov udaracd odlazi preko gola, bilo je ovo izuzetno blizu.

7. minut - Gol! Zvezda postiže pogodak, a pravo-remek delo je bilo u režiji Petera Olajinke. Lepa akcija, tačnije, dosta sreće, a Olajinka je pokazao golgeterski instinkt.

4. minut - Velika prilika za Napredak! Ubacili su sa desne strane, potom je lopta prošla kroz ceo šesnaesterac, ali na sreću Glazera, nije potom dobro zahvatio loptu ispred njega, te će biti samo korner.

1. minut - Krenuo je meč u Kruševcu! Odmah je priliku imala Crvena zvezda.

KOMENTAR PRE MEČA:

Fudbaleri Crvene zvezde gostuju Napretku u Kruševcu u okviru 17. kola Superlige Srbije, gde će pokušati i da nastave svoj pobednički niz kada je reč o domaćem prvenstvu. Favorit jesu, ali, svako gostovanje je teško.

Crvena zvezda iza sebe ima veoma bolnu epizodu u Ligi šampiona, gde su porazom od Jang Bojsa završili i učešće u Evropi za ovu sezonu, te, sada moraju da se fokusiraju samo na takmičenje u Superligi Srbije.

Tamo Zvezda i dalje zaostaje za Partizanom šest boda, bar u ovom treutku, kada imaju i meč manje, te će eventualnom pobedom ponovo prići na tri.

Trener Zvezde je odlučio da malo promeša karte za ovaj meč u Kruševcu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Marko

    3. decembar 2023 | 16:51

    Ovo je bruka i sramota kako zvezda igra. Terzic, Mekela, Marin i Bahar pod hitno da odu iz zvezde. Dosta ste pokusavali a nista uradili.

  • Šomi

    3. decembar 2023 | 16:20

    Povedemo rano. Onda boga mole da sudija svira kraj. Pred kraj frka pred našim golom i tako stalno

  • Bole CZV

    3. decembar 2023 | 16:21

    Da nije ovog segrta ovi jadnici bi i od napredka izgubili, dolke bre vise da ovaj bahar i ovi krs igraci koje je doveo brukaju ime i Grb Zvezde, uprava napolje sa sve trenerom i igracima. Najgora Zvezda u poslednjih nekoliko decenija.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA