Vreme čitanja: oko 1 min.

Mačva dala saopštenje za igrača koji je zbog srčanog udara sa utakmice hitno prevežen u bolnicu

Vreme čitanja: oko 1 min.

Živ je i zdrav, međutim hoće li zaigrati ponovo fudbal?

  • 0
Elajdza Pis, Mačva Foto: FK Mačva Šabac

Nigerijski fudbaler Elajdža Pis je u klub Mačve iz Šapca prešao 2023. godine iz OFK Beograda.

On je na utakmici šesnaestine finala Kupa Srbije, protiv ekipe Mladost GAT, odigrane 1.11. 2023. godine u Šapcu nekoliko minuta nakon ulasta doživeo kolaps i gubitak svesti.

Brza intervencija doktora je omogućila i ostavila u životu nigerijskog fudbalera i trenutno se oseća dobro, što je klub naveo u zvaničnom saopštenju.

- Pošto su analize i snimci srca i krvnih sudova bili u redu, iste noći biva vraćen na Interno odeljenje Opšte bolnice u Šapcu, gde ostaje pod nadzorom i terapijom narednih desetak dana. Radi utvrđivanja pravog razloga zbog čega je Elajdža Pis doživeo zdravstveni kolaps na utakmici, upućuje se na Institut za kardiovaskularne bolesti Dedinje u Beogradu. Analize i ispitivanja na Institutu Dedinje, ukazale su na činjenicu da Elajdža Pis nije sposoban za bavljenje profesionalnim sportom, uz savete za dalje lečenje - ističu u saopštenju.

Dalje navode da je Mačva prema propisima raskinula ugovor sa fudbalerom.

- Elajdža Pis posle izlaska iz bolnice 20.11.2023. godine, u dogovoru sa FK Mačva Šabac raskida profesionalni ugovor u skladu sa propisima FSS I FIFA. Celokupna ova situacija oko zdravstvenog stanja Elajdža Pis, duboko je pogodila sve u klubu, pogotovo što je on svojim igračkim i ljudskim kvalitetima, stekao simpatije saigrača, navijača i svih u klubu. FK Mačva Šabac, Elajdža Pis želi svako dobro. Pre svega da se zdravstveno stabilizuje, a zatim i ostvari kao mlad čovek na svim poljima. FK Mačva koristi ovu priliku da izrazi zahvalnost ekipi hitne pomoći Doma zdravlja Šabac, Internom odeljenju Opšte bolnice Šabac, Koronarnoj jedinici Zdravstvenog centra Valjevo i Institutu za kardiovaskularne bolesti Dedinje u Beogradu, na stručnosti i preduzimljivosti koju su pokazali prilikom lečenja Elajdža Pis, sada već bivšeg igrača FK Mačva Šabac - zaključili su u saopštenju.

(Telegraf.rs)

Video: Nenad Lalatović o Zvezdi, Partizanu, grobarima, povratku u srpski fudbal, vređanju navijača

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA