≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

UEFA demantovala da se finale Lige šampiona seli u Abu Dabi

E. S.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ništa od promena u svetu fudbala...

  • 3
EURO 2024 Foto: BEAUTIFUL SPORTS/Wunderl / imago sportfotodienst / Profimedia

Iako je španski "OK Diario" javio da je UEFA potpisala ugovor sa Vladom Ujedinjenih Arapskih Emirata, te da su najmanje jedno finale Lige šampiona "prodali" Arapima, iz Evropske kuće fudbala stiže demant.

Iz UEFA tvrde da ovo nije prvi put da španski tabloidi šire neistine, kao i da je ova praksa postala učestalija kako se bliži odluka Evropskog suda pravde u slučaju Superlige.

Podsetimo, pomenuti španski portal je naveo da novčana vrednost ugovora iznosi oko 2,4 milijardi evra, kao i da je ugovor trebalo da bude potpisan 8. februara naredne godine.

Prema njemu, glavni sponzor UEFA postao bi Abu Dabi, a za organizaciju samo jedne utakmice oni bi izdvojili čak 120 miliona evra. Spominjalo se da bi Abu Dabi trebao da postane redovni domaćin Superkupa, a da bi taj isti trebao da bude proširen na čak četiri učesnika, a ne samo pobednici Lige šampiona i Lige Evrope.

Ipak, tvrdnje španskog tabloida, koji je dodatno uzburkao javnost, na kraju su se pokazale kao neistinite.

(Telegraf.rs)

Video: Nenad Lalatović o Zvezdi, Partizanu, grobarima, povratku u srpski fudbal, vređanju navijača

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • alal vera alal vera

    5. decembar 2023 | 06:25

    arapi će da unište najvažniju sporednu stvar

  • Deki

    5. decembar 2023 | 08:14

    na žalost Arapi kupuju sve a Evropljani nemaju dostojanstva, prodajemo se po svim stavkama. Samo dajte pare. Čuj SP u fudbalu u Kataru! Napuniše bankovne račune glavešine i dadoše Kataru, korupcija na visokom nivou a tek slede ostali sportovi. Ajde da organizuju neko žensko prvenstvo u Džedi! Šta, ne može?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA