Vreme čitanja: oko 1 min.

Žena mu upropastila transfer u Junajted, pa ga ostavila: Surove reči bivšeg prvaka Evrope i sveta

M. M.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Otkrio je Peti da je svestan da je napravio grešku

  • 0
Emanuel Peti Foto: OLIVIER MORIN / AFP / Profimedia

Nekadašnji fudbaler Arsenala i Čelsija Emanuel Peti priznao je da je dva puta odbio šansu da pojača Mančester junajted, te da i danas žali što nije prihvatio poziv Aleksa Fergusona.

Peti je bio šampion sveta i Evrope sa Francuskom, a 2001. godine je, po povratku iz Barselone u Premijer ligu na stoklu imao poziv sa Old Traforda koji bi malo ko odbio.

Francuz jeste, a razlog za to je bila njegova tadašnja supruga, glumica Agata de la Fonten, više volela da živi u Londonu. Na kraju je potpisao za Čelsi.

emanuel peti Foto: MN Press

- Mnogi timovi su bili spremni da me vrate u Englesku 2001. godine. Kontaktirali su me Arsenal i Mančester junajted -  rekao je Peti za "ForForTu" i dodao:

- Razgovarao sam sa Arsenom. Zaista je želeo da se vratim, ali sam mu iskreno rekao: „Cenim to i u velikom sam iskušenju, ali ne mogu da zaboravim da nisi želeo da ostanem pre godinu dana pre nego što sam otišao u Barselonu. To je kao da se razvodite – koja je svrha vraćanja kada se osećate kao da više niste poželjni? Trebalo je da idem u Mančester junajted. Ser Aleks Ferguson me je zvao dva puta.

Priznao je Peti da nije trebalo da posluša suprugu od koje se razveo bukvalno godinu dana kasnije.

- Dobro smo razgovarali i ponuda je bila primamljiva, ali opet sam poslušao svoju ženu. Želela je da se vratimo u London, nije želela da živi u Mančesteru, a za godinu dana sam napravio istu grešku.

Tokom boravka u Čelsiju, Peti nije osvojio nijedan trofej, dok je Junajted jednom bio šampion i osvojio FA kup, dok je Arsenal dva puta osvojio Premijer ligu i FA kup.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA