Vreme čitanja: oko 1 min.

Kakva priča: Vlada države osnovala klub, oni osvojili prvenstvo bez poraza!

S. L.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Reklo bi se da je jako čudno

  • 4
Fudbalska lopta Foto: Ryan Browne / Shutterstock Editorial / Profimedia

Svakakve priče stižu iz fudbalskog sveta, ali, ona koja dolazi iz Turkmenistana preti da zadivi sve ostale. Naime, u tamošnjoj ligi je prvak postala ekipa Arkadaga, koja je imala svih 20 pobeda, ali ono što je čudno, jeste da su osnovani 2023. godine.

Arkadag je naime osnovan pred početak ove sezone, a sve u čast nekadašnjeg predsednika Gurbangulija Berdimuhamedova, koji je nosio nadimak "Arkadag" iliti zaštitnik i vođa njihove nacije.

Ekipa je osnovana, a odmah su u nju dovedeni svi najbolji igrači koji su se mogli pronaći po klubovima u Turkmenistanu.

Samim tim, bili su i apsolutni favorit, dok su na četiri kola do kraja pobedli prvom pratiocu čak 16 bodova, a prošlogodišnjem šampionu Ahalu na 34 boda.

Didar Dudujev, prošlogodišnji najbolji strelac lige je to uradio i i ove sezone, samo u novom timu.

- Ekipa je formirana u aprilu i mi smo šampioni Turkmenistana na kraju godine, to nas ohrabruje da ostvarimo nove pobede. Pokušaćemo da osvojimo Kup - kaže Durdjev, strelac 26 golova u ligi.

Standings provided by Sofascore

Predsednik Gurbanguli Berimuhamedov je bio na funkciji od 2006. pa sve do 2022. godine, kada je podneo ostavku, ali, on je i dalje poprilčno uticajan, dok ima i zlatni spomenik u centru Arkadaga

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zar je bitno

    5. decembar 2023 | 16:26

    Ima kod nas klub koji je osnovala vojska pa za njega registrovala celu ustasku reprezentaciju a i posle 30 godina od propasti Jugoslavije oni su Jugoslovensko Sportsko Drustvo i sad im navijaci nose zastavu SRBI. Mora da nose da bi se razlikovali od ostatka u klubu. Mislim svi su na platnom spisku. I ustase i jugosloveni i srbi na tribinama. Bratsvo i jedinstvo.

  • Janko

    5. decembar 2023 | 17:01

    Isto kao zvezda

  • Z

    5. decembar 2023 | 16:36

    Pa i kod nas je tako:)

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA