≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Zvezda "petardom" ispratila Nišlije i plasirala se u četvrtfinale Kupa: Bahar pružio šansu "Mesiju"

L. I.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Odličan meč crveno-belih

  • 34

Fudbaleri Crvene zvezde deklasirali su Radnički iz Niša sa 5:0, u okviru osmine finala Kupa Srbije.

Već na samom startu meča bilo je jasno kako će se odvijati sitaucija. Pomenuti susret bio je igra "mačke i miša", a i pored činjenice da je Bahar pružio šansu rezervistima i igračima koji tokom jeseni nisu dobijali priliku, krajnji ishod se nije dovodio u pitanje.

Zvezda je do prednosti došla već u 11. minutu, tada se u strelce upisao Nedeljković. Lepo se oslobodio Liama i pogodio mrežu. Crveno-beli su do 19. minuta postigli još dva gola. Najpre je Katai u 17. minutu majstorskim lobom povisio na 2:0, da bi dva minuta kasnije precizan bio i Endijae.

Domaći sastav nije spuštao "gas", pa je u 26. minutu Lučić materijalizovao asistenciju Krasoa i najavio totalni debakl izabranika Slavoljuba Đorđevića. Napadi nisu jenjavali ni u finišu poluvremena, a posle neopreznog starta Liama na Kataiju sudija nije imao dilemu - odmah je pokazao na belu tačku, dok je štoper gostiju "počašćen" žutim kartonom. Siguran sa bele tačke bio je Kraso.

Na startu drugog dela meča treneri su se odlučili za izmene. Đorđević je na teren umesto Traorea, Petrovića i Vojnovića uveo Pejovića, Stojanovića i Bakića. Sa druge strane, Bahar je u igru poslao Degeneka, Šljivića, Maksimovića i Mitrovića, dok su teren napustili Spajić, Kraso, Nikolić i Lučić.

Ovaj meč svakako će zapamtiti Andrija Maksimović. Supertalentovani fudbaler Zvezde dobio je šansu da debituje, a stručnjaci mu predviđaju blistavu karijeru. Podsećanja radi, zbog svoje konstitucije i fudbalskog umeća dobio je nadimak "Mesi".

Ipak, u drugom poluvremenu nije viđeno mnogo uzbuđenja, a vredan pomena je i pokušaj Cvetkovića koji je zaustavio Omri Glazer. Pokušao je i Pejović da postigne počasni pogodak za Nišlije, ali je njegov udarac koji je išao pod prečku zaustacio izraelski čuvar mreže.

Već za vikend pomenute klubove očekuju izazovi u Superligi Srbije. Zvezda će na svom terenu ugostiti Mladost iz Lučana, dok Nišlijama u goste stiže lider šampionata - Partizan.

(Telegraf.rs)

Video: Četiri gola Čuke za poluvreme u snežnoj mećavi

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • A na groblju muuk

    6. decembar 2023 | 18:34

    💪⭐

  • Bratia

    6. decembar 2023 | 18:03

    Mozda do 300 gledalaca na stadionu koji je delom pokriven. Prošlo kolo Nirberg u zvajti u sličnim vremenskim uslovima došlo da gleda 40000. Ali im to ne smeta da kažu da su najbolja i najvernija publika u Evropi.

  • Ogorčeni Nišlija

    6. decembar 2023 | 18:35

    Ko je još lud da po ovakvom vremenu ide na stadion pogotovo ako se zna da su braća Tončev odavno dogovorili ishod.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA