Vreme čitanja: oko 1 min.

Utakmica koju će Gvardiola dugo pamtiti

E. S.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Siti oborio negativan rekord

  • 0
Pep Gvardiola Foto: Tanjug/AP

Na gostovanju Mančester sitija protiv Aston Vile, šampioni Evrope su poraženi 1:0 u okviru 15. kola Premijer lige, a Pep Gvardiola ispisao je neke negativne rekorde!

Za mnoge Pep Gvardiola je jedan od najboljih trenera ikad, ali i najbolji prave greške. Španski stručnjak doživeo je treći ovosezonski poraz u domaćoj ligi, ali nije to najtragičnije od svega, već igra njegove ekipe protiv tima iz Birmingema.

Sitijeva partija piše se tamnijim tonovima u klupskoj arhivi. Gvardiolin tim je u utakmici protiv Aston Vile imao samo dva udarca prema golu, što je najmanje za jednu njihovu utakmicu u ligaškim mečevima. Poražavajuće za Građane je to što u drugom delu meča nisu uputili nijedan, što im se nije dogodilo još od 2007. godine.

Takođe, 22 upućena udarca prema Sitijevom golu predstavljaju izjednačenje rekorda protiv Gvardiolinih timova. Aston Vila je već do poluvremena uputila 13 udaraca prema golu na kom je stajao Ederson, što je negativni rekord sa kojim se španski stručnjak suočio u 535  utakmica u najjačim evropskim ligama.

Tim Unaija Emirija je u sjajnoj formi. Pobedili su u poslednjih 14 domaćih utakmica u Premiojer ligi i tako izjednačili klupski rekord postavljen još davne 1903. i ponovljen 1931. godine. Takođe pobedili su na 10 od poslednjih 15 duela u Premijer ligi, najviše od sezone 1980/81, koda je poslednji put Vila bila šampion Engleske.

Ovom pobedom tim iz Birmingema popeo se na treće mesto i zamenio se sa Sitijem koji je pao na četvrto mesto na tabeli Premijer lige.

(Telegraf.rs N.M.)

Video: Ivanić: Bili smo hrabri i dostojanstveni, ali moramo da budemo realni

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA