Vreme čitanja: oko 1 min.

"Orlići" saznali rivale u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo

S. J.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Dve najbolje plasirane selekcije izboriće učešće na Prvenstvu Evrope koje će od 20. maja 2024. biti održano na Kipru

  • 0
Radovan Krivokapić Foto: MNPress

Omladinska fudbalska reprezentacija Srbije (U19) igraće sa Portugalom, Danskom i Grčkom u "elit rundi" kvalifikacija za Prvenstvo Evrope, koje će iduće godine biti održano u Severnoj Irskoj, odlučeno je žrebom u Nionu.

"Elit runda" kvalifikacfija igra se od 18. do 26. marta 2024. godine, a samo prvoplasirane selekcije iz svih sedam grupa obezbediće plasman na Prvenstvo Evrope, uz domaćina Severnu Irsku.

- Teška, zahtevna grupa, uostalom kao i svaka, jer samo prvoplasirana reprezentacija odlazi na Prvenstvo Evrope. Za nas je ova grupa kao mini Evropsko prvenstvo. Portugal je najbolje rangirana reptrezentacija u ovom uzrastu u Evropi, jedina selekcija koja je bila povlašćena i nije igrala prvi krug kvalifikacija. Poznajem ovu generaciju dobro, kao i Dansku, bili su sa nama na Prvenstvu Evrope do 17 godina u Izraelu. Upoznat sam i sa kvalitetima Grčke selekcije. Respekt svima, ali imamo i mi svoje snove, ambicije - istakao je selektor Radovan Krivokapić.

Kadetska fudbalska reprezentacija Srbije igraće takođe u "elit rundi" kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u grupi sa Turskom, Gruzijom i Danskom.

Dve najbolje plasirane selekcije izboriće učešće na Prvenstvu Evrope koje će od 20. maja 2024. biti održano na Kipru.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Video: Projektil Kabića za gol Srbije protiv Hrvatske: "Orlići" vode na prijateljskom susretu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA