Vreme čitanja: oko 3 min.

Barak Bahar odlučan pred Mladost: "Ako uspemo da oborimo rekord... Želim presing i napad svih 90 minuta"

S. L.

Vreme čitanja: oko 3 min.

Trener Zvezde je govorio o ovom meču

  • 4
Barak Bahar FK Crvena zvezda - FK Lajpcig Foto: Marko Metlas

Fudbaleri Crvene zvezde u okviru 18. kola Superlige Srbije na svom terenu dočekuju Mladost iz Lučana, čime pokušati da nastave svoj niz bez poraza na domaćem terenu, što neće biti nimalo lako jer se radi o ekipi koja je trenutno na 5. poziciji u domaćem šampionatu.

Pred meč, Barak Bahar je govorio o samoj utakmici, gde je rekao i da je zadovoljan nakon izdanja koje su crveno-beli prikazali u Kupu protiv Radničkog.

- Iza nas je veoma važna pobeda na planu samopouzdanja. Vrlo bitno za nas je činjenica da nismo primili pogodak, dok smo sa druge strane uspeli da postignemo pet golova. Verujemo da je iza nas period u kome smo pružali dobre partije, ali nažalost nismo uspeli da budemo efikasni. Trijumf je došao u pravom trenutku, a na nama je da nastavimo da igramo tako i na sledećem meču

Zvezda jeste postigla Radničkom pet golova, ali, pitanje je može li nastaviti tu golgetersku formu.

- Nadam se da ćemo nastaviti u istom ritmu. Nismo bili dovoljno koncentrisani na nekim prethodnim duelima. Postigli smo lepe golove na prethodnoj utakmici, koji će nam značiti za podizanje samopouzdanja. Bitno je da naša ekipa stvara i realizuje šanse - ističe Bahar.

Mladost neće moći da računa na Patrika Frajdeja Ezea, koji je i najbolji strelac ovog kluba.

- Ne vezujemo se samo za jednog ili dva igrača protivničke ekipe, već za kompletan tim koji nam dolazi. Na nama je da budemo koncentrisani kao na prethodnoj utakmici i da izađemo na kraju meča kao pobednici. Nadam se da će sutra tako biti.

Trener crveno-belih je istakao i to da želi da u ovoj utakmici ostanu na visokom nivou svih 90 minuta.

- Moramo da zadržimo energiju koju smo imali na prošlom meču, uprkos mnoštvu rotacija. Veliki broj mladih igrača je dobilo priliku da zaigra, a opet smo uspeli da tokom kompletne utakmice držimo ritam i napadamo. Želimo da tokom svih 90 minuta budemo agresivni, napadamo, kreiramo šanse i igramo presing.

Gelor Kanga, Aleksandar Katai, FK Crvena zvezda Foto: MN Press/Marko Metlaš

Imao je reči hvale na račun Aleksandra Kataija.

- Katai je odigrao odličnu utakmicu i postigao vrlo lep pogodak. U situaciji kada je zatresao mrežu, izvršio je pritisak na štopera protivničke ekipe, što je samo pokazatelj da vredno radi, sprema se i može mnogo da pomogne našem timu.

Nije još poznato na koga sve može Bahar da računa ovde.

- Nakon treninga ćemo preciznije znati situaciju kada je u pitanju igrački kadar za meč protiv Mladosti. Videćemo da li ima povređenih u ekipi, kao i da li je neko od igrača prehlađen. U ovom trenutku znam da su svi osim Mirka Ivanića spremni za duel, ali ćemo proceniti ko je odmoran i svež za sutrašnji meč.

Na meču protiv Radničkog, Zvezda ima priliku da obori i rekord bez poraza na Marakni u domaćem prvenstvu.

- Razmišljamo u pravcu pobede na sutrašnjoj utakmici, a ako uspemo da oborimo rekord uradićemo veliku stvar za Crvenu zvezdu.

Spreman je Bahar i za derbi, ali, ne želi da preskače mečeve koji su ispred njega.

- Fokusirani smo na svaku narednu utakmicu. Imamo i dva važna meča protiv Mladosti i Spartaka u prvenstvu. Takođe, očekuje nas i duel u Ligi šampiona protiv Mančester Sitija. Iako ne razmišljamo o tome, znamo da je večiti derbi veoma važna i bitna utakmica. Želimo da u dobroj formi dočekamo susret sa večitim rivalom.

Na kraju, nije želeo da govori ni o Mančester sitiju, koji dolazi nakon Mladosti iz Lučana.

- Razmišljamo o utakmici protiv Mladosti u subotu, dok ćemo već od nedelje moći da razgovaramo o Mančester Sitiju i svemu što nas očekuje. Sada smo fokusirani na sutrašnji meč 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zvele

    8. decembar 2023 | 22:03

    Alo bre,ti si čoveče pravio tim za ligu šampiona ,da se nosi sa onim aždajama kad treba.Tako da ostavi te priče peti na tabeli te ovo te ono ,ama koliko je para potrošeno na igrački kadar ,vi morate da ujedate u našem prvenstvu ,da budete dominantni .....

  • Слађана Точиловац Шаљић

    8. decembar 2023 | 18:03

    Црвена звезда. Бахар. Победа!

  • nibrS

    8. decembar 2023 | 19:09

    A evo je i olovna ploča visi oko vrata... Sad' je sve u redu...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA