Vreme čitanja: oko 4 min.

Zvezda preživela Mladost na Marakani: Mijatoviću dovoljno bilo poluvreme da reši meč protiv nezgodnih Lučana

Vreme čitanja: oko 4 min.

Moglo je biti dosta ubedljivije, ali...

  • 49
Zvezda, Mladost Foto: MN Press

Fudbaleri Crvene zvezde su došli do još jedne pobede u Superligi Srbije, pošto su ovoga puta na svom terenu slavili protiv Mladosti iz Lučana sa 3:1 i to nakon što su se dosta namučili tokom ovih 90 minuta, a sve zasluge idu Jovanu Mijatoviću.

Lučani su od prvog minuta pokazali da su došli na Marakanu da se nadigravaju i da žele da svojoj kući odnesu makar jedan bod, ako ne i sva tri. To se videlo, napadali su od prvog minuta, imali neke šanse na startu meča, ali... Jedna greška Varjačića je bila dovoljna da Zvezda povede.

Igrao se sedmi minut, Hvang je pokušao da centrira, lopta je pogodila u ruku fudbalera iz Lučana i lopta je otišla na belu tačku, a tu je precizan bio Aleksandar Katai.

Međutim, samo dva minuta kasnije je viđen novi pogodak, ovoga puta je on bio delo Uroša Sremčevića, napadača Mladosti koji ima tek 17 godina, a koji je pored dva igrača sjajno skočio i doneo poravnanje.

Upravo je to i pokazalo sve mane Crvene zvezde, koje su problem od starta sezone. Loša odbrana, tačnije, odbrana koja prečesto puca, ali i ofanziva u kojoj se nema rešenja, jer izostaje taj pravi špic.

Uvideo je Bahar na poluvremenu da nema napadača, da nema onoga ko da postigne gol. Ubacio je Jovana Mijaotivća, klinca iz Zvezdine škole, kome je samo malo vremena na terenu bilo dovoljno da postigne pogodak, a ispostaviće se i pogodak koji je doneo njegovoj ekipi sva tri boda.

Naravno, ne može se izostaviti i činjenica da je drugo poluvreme prošlo u ogromnom znaku Crvene zvezde, koja je na samom kraju uspela da postigne i još jedan gol, Mijatović je dodao Hvangu, a ovaj je odlično savladao Stamenkovića.

Na kraju, Lepović je imao šansu kod Glazera, ali, ofsajd je bio dosuđen.

Zvezda, Mladost Foto: MN Press

Crvena zvezda - Mladost Lučani 3:1

Sastavi:

Crvena zvezda (4-2-3-1): Glazer – Mitrović, Spajić Dragović, Nikolić – Mijailović, Hvan – Bukari, Katai, Lučić - Olajinka

Mladost (4-2-3-1): Stamenković – Ćirković, Dognimani, Leković, Milošević, Mirić, Udovičić, Varjačić, Veličković, Žunić - Sremčević.

TOK MEČA UŽIVO

89. minut - Evo ga i novi gol, sada je Hvang postigao pogodak!

68. minut - Gooool! Jovan Mijatović postiže pogodak i to veoma lep, uspeo je da savlada golmana Stamenkovića! Odbila mu se lopta na 16 metara, on ju je prihvatio, a onda slabijom desnom nogom sjajno pogodio.

65. minut - Ne funkcioniše ofanziva Zvezde u ovim momentima uopšte, ne mogu da probiju odbranu Lučana.

59. minut - Nastavlja Zvezda sa napadima ponovo, pokušao je Katai, ali je Stamenković uhvatio ovu loptu.

56. minut- Budi se i Mladost sada u drugom pluvremenu i kreće sa napadima, lai se brani Zvezda i popriličan ritam je na obe strane.

52. minut - Zvezda je nastavila tamo gde je stala u prvom poluvremenu! Opet udarci, ali opet brani Stamenković.

46. minut - Krenuo je drugi deo igre na Marakani.

Poluvreme!

45. minut - Još tri minuta će se igrati u prvom poluvremenu.

38. minut - Usledio je nešto mirniji period utakmice u ovim momentima.

Zvezda, Mladost Lučani Foto. MN press

32. minut - Novi udarac Bukarija, ali iz izuzetno teške pozicije, lopta je otišla daleko preko gola.

31. minut - Odličan pokušaj Zvezde, ali, ponovo brani Stamenković. Bivši golman upravo Crvene zvezde se razbranio u ovim momentima.

27. minut - Velika prilika za Osmana Bukarija sada, ali se nije snašao Zvezdin ofanzivac u ovom slučaju i rezultat ostaje isti. Saša Stamenković je odlično odbranio udarac sa nekih pet matara od gola.

23. minut - Nastavlja da preti Zvezda, dok Mladost čeka prilike iz kontre.

15. minut - Kakvih 15 minuta na Marakani, već od samog starta su obe ekipe krenule sa napadima, opasnim prilikama, a viđena su i dva gola. Sada je došlo do nešto mirnije igre, ali je onda Olajinka pokušao, dok njegov udarac brani Saša Stamneković.

10. minut - Opaa, Uroš Sremčević postiće gol za 1:1! Šok na Marakani.

7. minut - Gooool! Katai postiže pogodak iz penala.

6. minut - Nova velika šansa za Mladost, loše je zahvatio fudbaler tu loptu i ona dodlazi do Glazera. Na drugoj strani preti Olajinka, odlazi u korner, a u nastavku akcije Varjačića pogađa lopta u ruku posle centaršuta Hvanga i biće penal...

3. minut - Zanimljiv početak utakmice, prvo je Mladost pretila iz daljine, a onda je i Zvezda imala sovju šansu, međutim, nije bilo opasnosti za Sašu Stamenković.

1. minut - Krenuo je meč na Marakani!

KOMENTAR PRE MEČA:

Jasno je crveno-belima da nemaju baš lakog protivnika, ali, ono što bi moglo da im daje vetar u leđa jeste izvrsna utakmica u Kupu, kada su sa 5:0, veoma lako i ubedljivo savladali Radnički iz Niša.

Nadaju se u Zvezdi da bi mogli u istom ritmu da nastave i sada, a to pokazuje i ofanzivni tim koji je Barak Bahar izveo na teren.

Ipak, on je odlučio da malo promeša karte, pa je ponovo "izmislio" bekove, te je na ove pozicije stavio Stefana Mitrovića i Lazara Nikolića. Stefan Mitrović se po prvi put u karijeri nalazi na poziciji desnog beka, čime je Bahar skroz iznenadio sve, a nastavio je i sa svojim eksperimentima.

(Telegraf.rs)

Video: Najbolji potezi i golovi Zvezde na meču sa Radničkim

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ZEMUNAC

    9. decembar 2023 | 17:03

    ZVEZDA NEMA IGRU, GOL SVAKO MOZE DA JOJ DA, DRAGOVIC I OSTALI NE VREDE NISTA, JEDINO PO MENI PROLAZNU OCENU I TO JEDVA MOŽDA SU ZASLUZILI GLAZER I BUKARI U OVOM JESENJEM DELU.BAHAR MOZDA I NAJLOSIJI ZVEZDIN TRENER U NJENOM POSTOJANJU. NAJBLAZE RECENO KATASTROFA NEMA STA DA SE VIDI, ZAO MI JE ALI TO JE BAS PRAVA ISTINA.

  • Raša

    9. decembar 2023 | 16:25

    Bahare koji je ovo sistem ? Ko šta igra ovde života ti ?

  • Vratiće se rode

    9. decembar 2023 | 16:16

    Da li ovaj Bahar ume da postavi igru tako da ne primamo gol na svakoj utakmici… pa njemu ista odbrana nije sastavila 2 utakmice zajedno. Muka mi je više od njega i njegove arogancije

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA