≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Siti se mučio pred Zvezdu, ali prekinuo niz bez pobeda: Nove glavobolje za Gvardiolu pred dolazak u Beograd

D. U.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Proširen je spisak povreda u redovima Građana

  • 3
FK Mančester siti, FK Luton Foto: AP/Tanjug

Fudbaleri Mančester sitija konačno su prekinuli niz bez trijumfa na četiri vezane utakmice, pošto su slavili na gostovanju Lutonu u na Kenilvort Roudu sa 2:1, zahvaljujući golovima Bernarda Silve i Džeka Griliša u drugom poluvremenu.

Ali, bilo je izuzetno teško ponovo za izabranike Pepa Gvardiole, koji su gubili na poluvremenu, ali su u drugih 45 minuta uspeli da dođu do preokreta i velika tri boda.

Na kraju su se čak i grčevito branili i uspeli da sačuvaju bodove, kojima su učvrstili 4. mesto i približili se Liverpulu koji ima četiri boda više.

Otežan je posao bio Sitiju zbog povrede Erlinga Halanda, koji nije bio u timu i pitanje je kada će se vratiti, a najverovatnije ga neće biti ni u Beogradu naredne srede protiv Crvene zvezde u 6. kolu Lige šampiona.

Uspeo je Luton da dođe do vođstva u finišu prvog poluvremena golom Adebaja i time su se navijači domaćih raspalili na tribinama.

Siti je krenuo odlučnije u drugom delu, pogodili su prvo prečku, a to je bila najava onoga što se desilo u 62. i 65. minutu, kada su za tri minuga napravili totalni preokrat.

Najpre je Bernardo Silva sjajnim golom izjednačio, da bi 3 minuta kasnije Džek Griliš postavio konačan rezultat za nagoveštaj kraja krize za tim Pepa Gvardiole.

Sitiju sada sledi gostovanje u Beogradu protiv Crvene zvezde u sredu od 18.45, ali su već rešili plasman u narednu rundu sa prvog mesta uz maksimalnih 15 bodova, pa ovu utakmicu mogu da odigraju i rasterećenije.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Jok420

    10. decembar 2023 | 17:56

    I opet niste napisali ko je od igraca u "prosirenom spisku povreda". :)

  • Raso

    10. decembar 2023 | 21:59

    Mozda da ih brine Birmingem, Sautempton...ali Zvezda ne treba da ih brine. Nismo mi dorasli tom nivou ni blizu. Sa omladincima i kadetima mogu ravnopravno da izadju na megdan inace naaajjacem sastavu Zvezde u modernoj istoriji kluba.

  • Mališa

    10. decembar 2023 | 18:36

    Nema veze, oni i sa svojim omladincima mogu da igraju protiv naših klubova.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA