≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Pogledajte na šta liči teren u Nišu pred gostovanje Partizana: Da li su ovo regularni uslovi za fudbal?

Vreme čitanja: oko 2 min.

Kiša koja pada ceo dan danas nije doprinela da se uslovi poboljšaju

  • 59
Stadion "Čair", Niš Foto: FK Partizan

Fudbaleri Partizana u ponedeljak od 16.00 časova treba da odigraju meč 18. kola Superlige u Nišu protiv ekipe Radničkog, a samo dan ranije ekspediciju ovog kluba dočekali su blago rečeno neregularni uslovi za igru na Stadionu "Čair".

Do početka susreta preostalo je manje od 24 časa, a na stadionu se na par mesta trava ni ne nazire od blata i teške kaljuge. Jasno je da po takvim uslovima lopta ne može da se kreće kako bi to inače bio slučaj, a uz to se višestruko povećava i rizik od povreda.

Tokom čitave sedmice stadion je korišćen za treninge fudbalera Radničkog iz Niša, a u međuvremenu teren nije povaljan, tako da je pitanje da li će domaćin preduzeti neke mere do početka susreta, a ono ističe.

Trener Igor Duljaj je na današnjoj konferenciji za medije komentarisao teren koji čeka ekipu u Nišu, istakavši da niko nema da zaštiti kolege koje su rekle da decembar nije najbolje vreme za fudbal.

- Za nas je svaka utakmica najteža i najvažnija. Posebno ova utakmica koja će se sutra odigrati u Nišu. Znamo da je teren veoma loš i nema druge nego da se odigra po tako lošem terenu. Verujem da je i mom prijatelju i kolegu Đorđeviću biti isto neprijatno da izađemo po onom lošem terenu. Nadam se da se naši sportski prijatlelji iz Niša neće naljutiti. Međutim, to će nam biti najveći problem. Kako za njih, tako za nas, da se igra fudbal po lošem terenu. Vidim da nema niko da zaštiti kolege koji su rekli da u decembru ne može da se igra fudbal. Kada su to rekli, nisu mislili da ne može na -12 da se igra, već tereni nisu takvi da na njima može da se igra. Ako je teren dobar, ako ima grejače, hibrid, nije problem da se igra. Ali, ako nema potrebne uslove, kako ćemo i mi i Radnički da pokažemo dobar fudbal? Teško - istakao je Duljaj.

Ovo nije prva utakmica koja se igra po teškim i gotovo nemogućim uslovima, pošto smo slične slike videli na susretima u Kruševcu između Napretka i Čukaričkog, ali i na duelu TSC-a sa Radničkim 1923.

(Telegraf.rs)

Video: Šćepović promašio čist gol protiv IMT-a

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ma idi

    10. decembar 2023 | 19:31

    Poslednji put kada su ti bili idealni uslovi primio si 4 komada od TSC,Veruj bolje da igrate na krticnjacima

  • WE

    10. decembar 2023 | 19:54

    I Cukaricki i Javor su danas igrali u Ivanjici po jos gorem "terenu" ali su igrali, ovo je sramota srpskog fudbala na kakvim terenima se igra ali kako za Cukaricki i Javor tako i za Partizan...

  • Salvatore

    10. decembar 2023 | 19:38

    Partizanovac sam i imam poruku za sve... Jeste 21.vek ali pogledajte stare utakmice ko se ne seca igralo se i po snegu i po kaljuzi i niko nije kukao... Partizan Inter 1991....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA