Vreme čitanja: oko 2 min.

Nemačka policija u strahu zbog meča Engleska - Srbija: Spremaju vodene topove, možda zabrane i pivo!

E. S.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Načelnik policije u Gelzenkirhenu poručuje: "Bićemo spremni na sve."

  • 2
Navijači reprezentacija Engleska Foto: LEON NEAL / AFP / Profimedia

Načelnik policije u Gelzerkinhenu Peter Bot je izjavio da će zabraniti konzumaciju piva za Evropsko prventsvo 2024. u fudbalu, koje će se održati u zemlji gde je pivo nacionalni simbol, Nemačkoj.

Većina evropskih naroda ne mogu da zamisle fudbalsku utakmicu bez najpopularnijeg navijačkog pića, obožavaoci engleskog fudbala su poznati po fanatizmu, ali su često i problematični, naročito kada malo popiju, a prva utakmica u Glizenkirhenu će se održati baš protiv naše reprezentacije.

Peter Bot, kao najodgovorniji za bezbednost u tom gradu, pred susret Engleska - Srbija izjavio je da će snage reda biti spremne.

- Bićemo spremni na sve.

Engleski navijači optimistično dočekuju EURO 2024. i smatraju da su glavni favoriti za osvajanje grupe. Bot ima za cilj da zabrani konzumaciju piva na stadionima kao i na javnim mestima u gradu, što je izazvalo lavinu negativnih komentara na internetu.

Takođe je izjavio da će poslati sve navijače kući, ako budu pravili nerede, sprecifično pominjući engleske navijače. I dodao je da će ih rasterivati vodenim topovima ako bude bilo potrebe.

Na "ostrvu" je ovakva izjava je protumačena kao udarac na njihovu reprezentaciju, s obzirom na to da im navijači daju neverovatnu podršku. Veliki broj navijača planira da krene na put Nemačke pre otvaranja prvenstva kako bi probali zvanično evropsko pivo Bitburger.

Popularna Nemačka pivara platila je milione evra za prodaju pića na stadionima i zvaničnim fan zonama narednog leta.

Peter Bot obratio se medijima o ovoj teme:

- Razgovaramo o mogućnosti zabrane alkohola na stadionima i to ne krijem. Kroz naočare za bezbednost i zaduženog za raspoređivanje policije tih dana, meni bi to bila dobra odluka. Trenutno proveravamo i u kojoj meri možemo da zabranimo prodaju alkohola na javnim mestima. U principu u Nemačkoj možete da pijete alkohol na ulici, ali u velikim oblastima gde se navijači okupljaju u prepunom prostoru želimo to da zabranimo.

Osvrnuo se na utakmice koje će odigrati reprezentacija Engleske, dodajući:

- Važno je da sva policija u Nemačkoj usvoji način razmišljanja da gleda na navijače kao na mirne, a ne kao na pretnju, ali mi ćemo reagovati ako se nešto desi i spremni smo na to.

- Ne možemo isključiti to da će neki doći sa namerom da izazovu nerede. Moja poruka svim navijačima je da ćemo biti spremni. Ako neko pokuša da izazove ozbiljne nerede, brzo ćemo reagovati i poslaćemo ga kući - dodao je načelnik policije.

Naša reprezentacija će nakon prve utakmice sa Engleskom, koja će se odigrati 16. juna, odmeriti snage i sa selekcijama Slovenije i Danske. Orlovi ulaze optimistični na ovo Evropsko prventstvo posle 24 godine od poslednjeg učestvovanja i veruju u prolazak grupne faze.

(Telegraf.rs/N.M.)

Video: Piksi: Podvući ćemo crtu kad se sve završi, sad idemo da dobijemo sledeći meč

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA