Vreme čitanja: oko 2 min.

Son ušao u istoriju Premijer lige

Vreme čitanja: oko 2 min.

Osam godina za redom postiže najmanje 10 golova u sezoni

  • 0
Hjong Min Son, FK Totenhem Foto: Tanjug / AP

Hjung Min Son je igrač koji je u poslednjih osam godina uspeo svake godine da postigne najmanje 10 golova u Premijer ligi.

Stigao je u Totenhem 2015. godine prelaskom iz Bajer Leverkuzena, sa odštetom od 30 miliona evra. Najverovatnije nije ni sam verovao da će postati jedan od najvažnijih igrača tog kluba odmah po dolasku, ali i u godinama koje dolaze.

Prve godine nije imao blistav start, gde je postigao samo osam golova u Premijer ligi,  ali već naredne je započela njegova, blago rečena, dominacija.

Mladi korejac je postao prvi igrač svog tima nakon odlaska Harija Kejna, blista ove sezone u Premijer ligi i već je postigao 10 golova. U pobedi nad Njukaslom (4:1), postigao je jedan gol sa sa penala.

Son nastavlja sjajan niz iz utakmice u utakmicu i ovo bi možda mogla da bude njegova najbolja sezona. Najefikasnija je sigurno bila 2021/22, kada je sa Mohamedom Salahom podelio titulu najboljeg strelca Premijer lige sa ukupno 23 pogotka.

Prošla sezona mu je bila najslabija, taman je dosegnuo svoju granicu, ali je zato već sada izjednačio taj učinak.

Inače, tek je sedmi fudbaler sa 10 ili više golova u osam uzastopnih sezona Premjer lige, sa ovim se mogu tek retki pohvaliti. Rekorder Vejn Runi imao je čak 11 takvih sezona, Frenk Lampard 10, Serhio Aguero i Hari Kejn devet, a Tjeri Anri i Sadio Mane po osam.

Uz Sonov golgeterski učinak te četiri asistencije, Kejnov odlazak u Bajern ne oseća se u igri Totenhema. U poslednjem kolu je prekinuta i serija od pet kola bez ligaške pobede, no Spursi su i dalje u vrlo dobroj poziciji. Trenutno su na petom mestu, sa samo tri boda zaostatka za četvrtim Mančester sitijem, za to je uveliko zaslužan ovaj korejski napadač.

(Telegraf.rs/N.M.)

Video: Pogledajte treći gol Totenhema protiv Zvezde

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA