≫ 

Vreme čitanja: oko 7 min.

Partizan izgubio u Nišu: Radnički preokrenuo za 6 minuta, crno-beli nisu više lideri Superlige

Vreme čitanja: oko 7 min.

Poveli su Beograđani preko Saldanje, ali je domaćin golom iz penala i autogolom stigao do vredne pobede

FK Radnički Niš - FK Partizan Foto: MN Press/Mlađan Ivanović

Nema više čuda i preokreta, nema junaka iz senke, jer kockanje jednom mora da dođe na naplatu, a Partizan je skupo koštalo na gostovanju u Nišu, gde je poražen sa 2:1. Vodili su crno-beli golom Saldanje, a potom je Radnički stigao do preokreta preko Save Petrova iz jedanaesterca i autogolom Mihajla Ilića, koji je bacio senku na sve dobro što je tim uradio tokom minule jeseni. Na kraju, Partizan je izgubio prednost u odnosu na Crvenu zvezdu i sada su obe ekipe poravnate na prvom mestu sa 43 boda. S tim što aktuelni šampion ima bolju gol-razliku i finiš jeseni dočekaće kao lider.

"Oranica" u Nišu nije donela preterano zanimljiv u prvih 45 minuta odmeravanja snaga između Radničkog i Partizana. Štaviše, nijedan od timova nije uspeo da se nametne, borba se najčešće vodila između dva kaznena prostora i čekala greška rivala kako bi se eventualno ugrozio.

Crno-beli više na lopti, više u polju protivnika, imali su i više udaraca ka golu golmana Rposića, ali su prilike Radničkog bile konkretnije, opasnije i u nekim situacija izabranike Igora Duljaja je samo sreća spasla da odbrana ne kapitulira.

Pokušao je Partizan da se nametne Nišlijama u uvodnim momentima, ali već posle nekoliko "razmenjenih" napada oba tima, teren je bio na nivou seoske lige i sve što je igračima preostalo je da pokušaju dugim loptama.

Takvo opredeljenje je više odgovaralo domaćinu, koji je izbegao kaznu u 11. minutu, posle akcije Kalulua i Zahida u kojoj je Norvežanin imao opciju da šutira, ali je zakomplikovao siatuaciju i dozvolio odbrani da se postavi, potom i blokira udarac.

Naredni minuti, posle "opipavanja pulsa", protekli su u znaku Radničkog, koji je prvo pripretio preko Pejovića (blok i korner), da bi u nastavku napada Bakić promašio kolosalnu priliku pošto je golmanu Jovanoviću ispala lopta posle centaršuta iz ugla.

Rekosmo već da timovi nisu mogli da razviju igru po teškim uslovima, ali su se na domaćem "ognjištu" bolje snalazili igrači Radničkog, koji su koristili slabije trčanje veznog reda Partizana i dolazili u prilike da ugroze Jovanovića.

FK Radnički Niš - FK Partizan Foto: MN Press/Mlađan Ivanović

Jednu od njih je imao i Belaković, koji je pre toga napravio očigledan prekršaj nad Stojkovićem, ali je danas očajni sudija Ivković (potpuno bez sluha, takta za startove i dešavanja u igri) ostao nem, pa je Nišlijama upisana i ta velika šansa, koju je osujetio golman crno-belih.

U završnih pet minuta po jednom su pripretila oba tima, prvo Radnički preko Petrova, koji je promašio gol sa tri metara, mada je kasnije dosuđen i ofsajd, da bi u 45. minutu Partizan imao najbolju situaciju posle šuta Natha za 16 metara. Ipak, golman Rosić je sjajnom paradom spasao svoj tim.

Nastavak je počeo nešto agresivnojom igrom Partizana, ali i zicerom štopera Jamkama, koji se neopažen uvukao u srce odbrane gostiju i našao ispred Jovanovića, ali je šutirao preko gola.

Samo minut kasnije, Partizan je poveo iz prve prave akcije u dotadašnjem delu meča. Kombinovali su crno-beli na ivici kaznenog prostora, Belić je sjajno "bocnuo" loptu ka Mateusu Saldanji, koji je umakao čuvarima i pogodio dalji ugao - 0:1.

Video: Ovako je Partizan poveo protiv Radničkog

Malo je nedostajalo da ubrzo posle vođstva Partizan postigne još jedan pogodak, ali je udarac Zahida glavom, pa centaršut Kalulua, golman Rosić uspeo da odbrani.

I umesto da pokušaju da primire igru i sačekaju grešku Radničkog, crno-beli su ušli u "trku" sa Đorđevićevim timom i ubrzo sve izgubili.

Rizik Radničkog je prvo doneo veliku priliku posle udarca Belakovića i bloka Saničanina, koju je krajnjim naporom odbranio Jovanović, a onda su dva centralna defanzivca za šest minuta trasirala crno-belima put ka provaliji.

Prvo je u 67. minutu Siniša Saničanin neoprezno u skoku udario laktom Belakovića, posle čega sudija Ivković pokazuje na jedenaesterac. I pored protesta crno-belih, odluka je potvrđena, a Sava Petrov pogađa za izjednačenje - 1:1.

Video: Ovako je Radnički sa penala izjednačio protiv Partizana

Uzvratio je Partizan preko Nikolića, na pas Saldanje, međutim, lopta pored gola, da bi u 74. minutu došlo do potpunog preokreta.

Bio je to korner sa leve strane, koji je izveo Pejović i uhvatio potpuno nespremnog i dekoncentrisanog Mihajla Ilića, koga lopta pogađa na petercu i odlazi u mrežu - 2:1.

Ponovo je Partizan sbe doveo na ivicu provalije, a s tim da je ovoga puta pored rivala imao protiv sebe i očajan teren u pohodu da vrati izgubljeno.

Duljaj je bacio sve karte na napad, promenio pozicije igračima, uveo, pored Saldanja još dva napadača - Nikolića i mladog Jovanovića, ali se Radnički branio i odbranio sa svih 10 igrača iza lopte i zasluženo odvojio sva tri boda.

FK RADNIČKI - FK PARTIZAN 2:1 (0:0)

(Petrov 67 pen, Ilić 73 ag - Saldanja 53)

Radnički Niš: Rosić - Jamkam, Vojnović, Bakić, Petrović – Pejović, Ilić – Jovanović, Mesarović, Belaković – Petrov.

Partizan: Jovanović - Stojković, Ilić, Saničanin, Antić - Kanute (Šćekić 63), Belić (D. Jovanović 78) - Kalulu, Natho (Nikolić 70), Zahid - Saldanja.

Tok meča:

KRAJ!

90. minut - Umalo gol za Partizan, sjajan blok jednog igrača domaćeg tima.

89. minut - Opasna kontra Nišlija, lopta je prohujala kroz peterac.

87. minut - Korner za Partizan, ali bez prave prilike. Jamkam je intervenisao i otklonio opasnost.

78. minut - Dušan Jovanović menja Belića.

73. minut - GOLLL! Tačnije, autogol Ilića posle kornera Nišlija. Nespretno se lopta odbila od mladog štopera crno-belih i završila iza leđa Jovanovića.

72. minut - Jovanović brani udarac Mesarovića.

70. minut - Nemanja Nikolić menja Natha.

69. minut - Čarke na terenu, Petrović je dobio žuti zbog simuliranja. Tražio je novi penal, a na kraju smo videli nervozu igrača Partizana.

67. minut - GOLLL! Petrov je iskoristio penal, Radnički je izjednačio rezultat. Vredi pomenuti i da je Saničanin dobio žuti karton.

65. minut - Penal za Radnički, Saničanin je lakton udario jednog igrača domaćeg tima. Usledila je i VAR promena, ali se odluka sudije Ivkovića nije menjala.

63. minut - Šćekić menja Kanutea.

58. minut - Jovanović je spasio Partizan! Belaković je šutirao, lopta je zakačila Saničanan i malo promenila pravac, ali je golman crno-belih bio na visini zadatka.

56. minut - Rosić brani udarac Zahida glavom.

53. minut - GOLLL! Partizan vodi, strelac je Saldanja. Dobio je Brazilac loptu u petercu i prevario je Rosića. Vredi pomenuti i sjajnu asistenciju Belića.

52. minut - Jamkam je promašio zicer, bio je jedan na jedan sa Jovanovićem.

48. minut - Izblokiran je udarac Natha iz kaznenog prostora.

46. minut - Počelo je drugo poluvreme!

POLUVREME!

Video: Najbolji potezi u prvih 45 minuta meča Partizana i Radničkog

45. minut - Rosić brani šut Natha sa 18 metara, sevnula je levica Izraelca, ali i parada golmana Radničkog.

44. minut - Žuti karton za Vojnovića koji je nesmotreno startovao na sredini terena.

43. minut - Žuti karton za Aranđela Stojkovića.

39. minut - Belaković sa pet metara glavom šutira u Jovanovića.

38. minut - Natho je okušao da kreira napad Partizana, da stvori priliku ali je Rosić uhvatio loptu.

27. minut - Igra se brzo na obe strane. Posle prilike za Antića, i Petrov je pokušao da ugrozi gol crno-belih.

24. minut - Kalulu se ponovo spetljao u kaznenom prostoru Nišlija, te je neko iz defanzive regaovao tako što je loptu izbacio napolje.

20. minut - Žuti karton za Mihajla Ilića, propustiće meč protiv kragujevačkog Radničkog.

16. minut - Zicer za Radnički! Bakić je makazicama probao da ubaci loptu u praznu mrežu nakon što je Jovanović ispustio loptu posle kornera.

16. minut - Opet preti Radnički preko Pejovića, Saničan je izubacio u korner.

12. minut - Mogao je Partizan do gola. Gužva u kaznenom prostoru domaćina, Zahid je izblokiran.

8. minut - Kalulu je promešao odbranu Radničkog na desnoj strani, ali je njegov centrašut bio loš. Tačnije, napamet.

3. minut - Umalo gol za Radnički, Saničan je blokirao udarac Mesarovića i izbacio u korner.

1. minut - Počela je utakmica u Nišu.

Najava meča:

Crno-beli će pokušati da ponovo naprave prednost u odnosu na prvog pratioca, ekipu Crvene zvezde. Aktuelni šampion je u subotu pobedio Mladost iz Lučana i večiti su trenutno poravnatu na tabelu.

Partizan će imati dosta težak zadatak u Nišu, jer je teren Radničkog u katastrofalnom stanju i pravo je pitanje kako će uopšte izgledati utakmica crno-belih i da li će uspeti da se snađu u praktično "kaljuzi" koja se napravila na jugu Srbije.

Igor Duljaj, trener Partizana, nije ništa prepustio slučaju te je izveo najjači mogući tim za ovaj duel.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vratiće se rode

    11. decembar 2023 | 18:14

    Odjednom prvenstvo više nije regularno, partizan više nije prvi🤷‍♂️

  • bgd

    11. decembar 2023 | 18:49

    Sad liga vise nije regularna ahahahaha

  • Ноле

    11. decembar 2023 | 18:05

    До данас првенство је било регуларно од данас више није

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA