≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Klub sa Ostrva pred drakonskom kaznom: Ovo nije viđeno u istoriji fudbala

S. P.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Nestvarna kazna za počinjena nedela

  • 1
Fudbalska lopta Foto: Ryan Browne / Shutterstock Editorial / Profimedia

Razne kazne su viđene u svetu fudbala, ali ovako nešto verovatno nikad nije. Pontiprid junajted, klub iz Velsa, optužen je za velike nepravilnosti i preti im oduzimanje čak 141 boda, kao i mnoge druge kazne.

Fudbalski savez Velsa istražio je situaciju i došao do zaključka kako Pontprid u sastav stavlja igrače koji ne ispunjavaju pravila.

Takođe, optuženi su kako nisu isplatili igračima dugovanja, a kao reakciju na ove optužbe klub je odlučio da se silno bori protiv njih.

Nezavisno veće je proglasilo klub krivim po 18 tačaka, pa će Pontprid sigurno biti kažnjen za šest poena.

Dolazimo do dela o potencijalnoj kazni od 135 poena, koja može biti aktivirana u slučaju da izbace nekvalifikovanog igrača pre kraja sledeće sezone.

Pored toga dobili su zabranu da u naredna dva "transfer prozora" prave neke izmene i izbačeni su iz Kupa Velsa.

- Istraga je dovela do disciplinske prijave klubu zbog navodnog kršenja FAV pravila i propisa. Stvar je upućena nezavisnom arbitražnom veću, imenovanom "Sport Resolutions". Na čelu sa imenovanim KC, nezavisno arbitražno veće je nedavno saslušalo slučaj i dostavilo svoju odluku obema stranama. Ukupno, FAV je podneo 18 (osamnaest) tužbi protiv Pontprid junajteda prema FAV pravilima - objasnili su u svom saopštenju.

(Telegraf.rs)

Video: Nenad Lalatović o Zvezdi, Partizanu, grobarima, povratku u srpski fudbal, vređanju navijača

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Darosava

    12. decembar 2023 | 14:04

    Ovi kao zakon u Brazilu. Ubica osuđen za sedam ubistava 574 godine zatvora. Posle tri godine zatvora pobegne a autobus policije krene u brda da ga hapsi. Junačina autobus pogodi sa ručnim bacačem i ubije 11 policajaca ali ga drugi uhapse. Sud ga osudi za još 712 godina robije. Ukupno 1286 godina apsa. Šta je ovo, upišemo aps a telefon izbaci SPS. Ne lažem, stvarno je. Ubi me ovaj telefon.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA