Vreme čitanja: oko 1 min.

Premijer liga baš uzela Everton "na zub": Karamelama preti oduzimanje još devet bodova

S. T.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Najjača engleska liga nemilosrdna je prema klubu iz Liverpula

  • 0
Everton - Mančester Siti Foto: Tanjug/AP

Premijer liga Engleske nastavlja da se ponaša strogo prema Evertonu. Nakon što je već uspela da oduzme deset bodova Karamelama, sada im je već nagovešteno da bi mogli da pretrpe minus od još devet, prema pisanju engleskih medija.

Naime, problem je to što strana kompanija pod nazivom "777 Partners" uveliko kasni sa preuzimanjem kluba. Premijer liga je dodatno istakla da oni dozvolu za preuzimanje najverovatnije neće dobiti do kraja ove kalendarske godine.

To Everton stavlja u jako težak položaj zbog kojeg bi mogao da proglasi i stečaj, odnosno da uđu proceduru. Klub je dobio pozjamicu od kompanije koja pokušava da kupi klub, kako bi se pokrili operativni troškovi, ali oni nemaju nameru da ulažu dodatni novac pre nego što proces preuzimanja bude završen.

Evertonu je za mesečne troškove potrebno oko 20 miliona funti, što je više od redovnih prihoda koje imaju na mesečnom nivou, a prema pravilima, to klub vodi u stečaj.

Samim tim, Evertonu onda preti oduzimanje dodatnih devet bodova na svu muku uz koju im je već oduzeto 10, a i pored čega nisu u zoni ispadanja, nego iznad nje.

Trenutno je Everton na 17. mestu sa 13 osvojenih bodova, navijači su krajnje nezadovoljni odlukama Premijer lige i na skoro svakom meču dižu banere usmerene protiv čelnika takmičenja, smatrajući da neki drugi klubovi poput Mančester sitija ili Čelsija dobijaju "popuste" za mnogo teže navodne prekršaje.

(Telegraf.rs)

Video: Uroš Spajić pred Mančester Siti

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA