≫ 

Vreme čitanja: oko 3 min.

Potop Junajteda se nastavlja, Benfika u 93. izbacila Pavlovića i Ratkova iz Evrope

M. M.

Vreme čitanja: oko 3 min.

Kakva drama u Austriji, Real i Napoli slavili, Inter "pao" na drugo mesto

  • 0
FK Mančester junajted Foto: AP/Tanjug

Kako Mančester junajted igra cele sezone, nije bilo realno da se nadaju da će u poslednjem kolu Lige šampiona da se izvuku protiv Bajerna i obezbede evropsko proleće!

Ne samo da se nisu plasirali u nokaut fazu LŠ, Đavoli su porazom kod kuće rezultatom 1:0 ostali i bez Lige Evrope. Zasluženo, reklo bi se, jer u odlučujućoj utakmici nisu napravili nijednu konkretnu akciju za pogodak.

Trenutak odluke viđen je u 71. minutu kada je Hari Kejn asistirao Kinsliju Komanu, a ovaj rutinski savladao Onanu za maksimalan učinak i konačnih 18 bodova u grupi. S druge strane, Junajted je ostao na samo četiri boda.

Kopenhagen je tim koji će uz Bajern ići dalje, jer su na domaćem terenu pobedili Galatasaraj rezultatom 1:0. Lukas Lerager je junak, jer je u 58. minutu postigao gol. Doduše, dobio je i dva žuta kartona do kraja.

Dancima je i bod bio dovoljan, ali da Junajted ne dobije Bajern, te su na kraju sa osam obezbedili nokaut fazu. Galatasaraju je pet dovoljno za Ligu Evrope.

FK Benfika Foto: AP/Tanjug

Najveća drama viđena je u grupi D, gde su Salcburg i Benfika u direktnom duelu odlučivali ko će u Ligu Evrope.

Gostima je bila potrebna pobeda od najmanje dva gola razlike kako bi zbog bolje gol-razlike završili na trećem mestu i na kraju su stigli do nje pogotkom Kabrala u 93. minutu - 3:1.

Strahinja Pavlović i Petar Ratkov su počeli meč za Salcburg koji je na poluvremenu gubio sa 2:0 - uz promašen zicer srpskog napadača.

Anhel Di Marija je u 32. pogodio direktno iz kornera, dok je pomenuti Silva u 45+2 povisio na 2:0. U 53. je isti igrač takođe imao zicer, sam je ostao na pet metara, da bi njegov promašaj Hrvat Luka Sučić kaznio četiri minuta kasnije.

Ratkov je u 55. napustio teren, Salcburgu je u 76. poništen gol zbog ofjsada, da bi rezervista Kabral šokirao Austrijance. I to samo minut po ulasku u igru.

Inter i Real Sosijedad odigrali su 0:0, što španski tim stavlja na prvo mesto na tabeli.

Napoliju je pre ovog kola bio potreban samo bod protiv Brage da obezbede to drugo mesto, jer je Real uveliko bio na vrhu!

Poveli su u 9. minutu autogolom Satčija, da bi Viktor Osimen u 33. nekako ugurao loptu za 2:0 i tako rešio putnika za nokaut fazu. Zvuči pomalo i neverovatno, ali portugalski tim je na starzu meča imao četriri šuta u okvir gola, Napoli nijedan - a vodili su zbog te greške odbrane gostiju.

Dobila je Braga Ligu Evrope kao utešnu nagradu, jer je Union nije uspeo da savlada Real u Berlinu - 2:3!

Kraljevski klub je bio bolji rival, promašili su penal preko Luke Modrića u 45. minutu, da bi Kevin Foland već u narednim napadu pogodio za domaći tim.

Prednost Uniona trajala je do 61. minuta kada je Hoselu prevario Ronova. Nije golman domaćeg tima mogao ništa, dok je nešto ranije zaustavio sjajan šut Vaskeza u 50. minutu.

Hoselu je i u 72. minutu bio strelac, ovoga puta glavom, na asistenciju Frana Garsije. Rezervista Uniona Kral je u 86. doneo tračak nade, ali samo nakratko jer je Sebaljos u 89. završio posao i doneo trijumf Madriđanima.

Rezultati:

Grupa A:

Mančester junajted - Bajern 0:1

(Koman 71)

Kopenhagen - Galatasaraj 1:0

(Lerager 58)

Grupa C:

Napoli - Braga 2:0

(Satci ag 10, Osimen 34)

Union Berlin - Real 2:3

(Foland 45+, Kral 85 - Hoselu 61, 73, Sebaljos 89)

Grupa D:

Inter - Real Sosijedad 0:0

Salcburg - Benfika 1:3

(Sučić 57 - Di Marija 35, Rafa Silva 45, Kabral 90+3)

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA