≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Gudelj i Dmitrović ispali iz Evrope, Ramos u 94. minutu promašio zicer za proleće u LE

M. M.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Iz grupe B dalje idu Arsenal i PSV, dok će Lans u Ligu Evrope

  • 2
Serhio Ramos Foto: AP/Tanjug

Ekipa Sevilje, aktuelni osvajač Lige Evrope, završila je ovogodišnje takmičenje u grupnoj fazi Lige šampiona na poslednjem mestu grupe B!

Tim za koji nastupaju Nemanja Gudelj i Marko Dmitrović nije uspeo da dođe do trijumfa u poslednjem kolu protiv Lansa, a na kraju su i poraženi posle gola u dubokoj nadoknadi - 2:1 (0:0).

I Dmitrović i Gudelj su bili u startnoj postavi Sevilje koja je u 63. minutu primila gol iz penala, preko Przemislava Frankovskog, da bi Serhio Ramos u 79. vratio neizvesnost. Takođe sa bele tačke, mada je penal dva puta izvodio.

Prvi put nije bio precizan, sudija je uočio nepravilnost, da bi Ramos panenkom prilikom ponovljenog šuta bio precizan. Mogao je Ramos da bude junak, u 94. je imao zicer sa pet metara i pucao je visoko iznad gola. Kazna je stigla u 96. minutu, preko Angela Fulginija.

Gudelj je u 8. minutu imao priliku posle indirekta u kaznenom prostoru domaćeg tima, ali je njegov šut na kraju blokiran. I Rakitić je u 29. "tukao" iz obećavajuće prilike, samo nedovoljno jako.

Arsenal i PSV su odigrali meč u kom je krajnji rezultat prihvatljiv za obe strane - 1:1. Engleskom timu jer je ostao neporažen, dok su Holanđani ovim bodom definitivno obezbedili drugo mesto.

Povele su Tobdžije u 42. minutu golom Enketije, da bi domaćin u 50. preko Jorbea Vertesena postavio konačan rezultat. Mogao je isti da se promeni u 83. minutu, Jakub Kivior je bio strelac za Arsenal, s tim da jer pogodak poništen zbog ofsajda.

Pomenuti Vertesen je meč otvorio tako što je u 19. minutu, posle udarca glavom, pogodio stativu. Elneni mu se 10 minuta kasnije revanširao, dok je i Saibari u 66. takođe pogodio stativu u situaciji kada je PSV mogao do vođstva.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • pa

    12. decembar 2023 | 21:00

    nije moguće

  • Ivan

    12. decembar 2023 | 23:25

    Nemam nista protiv momaka, ali ne znam sta ih drzi u timu kao sto je Sevilja, stvarno svaka im cast, imaju za njih ogromno strpljenje i veliki prag tolerancije.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA