≫ 

Vreme čitanja: oko 7 min.

Čukarički se porazom oprostio od Evrope

L. I.
M. M.

Vreme čitanja: oko 7 min.

Belgijanci bili preveliki zalogaj

  • 10
FK Čukarički Foto: MN Press/Ivica Veselinov

Bez osvojenog boda, uz samo dva postignuta gola, fudbaleri Čukaričkog završili su ovogodišnje takmičenje u Ligi konferencije. Ovoga puta, za kraj, usledio je poraz od Genka rezultatom 2:0 (1:0).

Zasluženo je domaćin došao do bodova, i to sa igračem manje. Golove su postigli Brajan Hejnen u 21. i Džozep Pentsil u 57. minutu, dok je Nenad Filipović na samom startu utakmice odbranio penal upravo strelcu drugog pogotka.

Pogodio je Genk i stativu, imali su tri ili četiri zicera, dok su Brđani svoje najbolje prilike propustili na početku i na kraju prvog poluvremena.

Uprkos porazu, nije se Čukarički obrukao u Belgiji. Međutim, surovo je na svih ovih šedt utakmica osetio šta znači igranje i Evropi i da se tamo svaka greška skupo plaća.

Vredi pomenuti i to da su Brđani na ovom meču igrali bez petorice povređenih igrača, kao i da utakmicu sa klupe nije mogao da vodi Igor Matić. Razlog - crveni karton sa prethodne utakmice.

Početak meča u Genku mirisao je na onaj u Leskovcu, kada je belgijski tim za svega nekoliko minuta došao do dva gola viška. Već u 2. minutu na semaforu je moglo da stoji 2:0. Jira Sor je u 54. sekundi imao zicer, šutirao je tik pored stative, da bi minut kasnije oboren od strane Nikčevića kada se ustremio kao golu Filipovića. Konsultovao je sudija Kan VAR sobu, elemenata za penal nije bilo.

Adžić je u 8. minutu mogao da se proslavi, ali nije imao sreće i lopta je posle njegovog udarca sa leve strane završila tik pored stative. Već u sledećem napadu Genk je dobio penal. Stanković je neoprezno startovao, Pentsil je stavio loptu na belu tačku i - promašio.

Tačnije, njegov šut odbranio je Filipović koji je istog igrača pročitao i u 14. i tako spasio gol svog tima. Minut kasnije tražio je medicinsku pomoć, činilo se da neće moći da nastavi, ali je ostao u igri.

Genk je koristio sve greške srpskog tima. U 18. je Fadera pogodio stativu, da bi kapiten Hejnen u 21. doveo domaćina u vođstvo. Jak šut sa distance i lopta je završila u mreži, uz napomenu da je Filipović morao bolje da reaguje.

Moguće da ga je i problem sa povredom uticao na nešto slabiju reakciju Filipovića, a da se na kraju ispostavila kao ozbiljna pokazalo se u 30. minutu kada je umesto njega morao da uđe Nemanja Belić.

Tri minuta kasnije Genk je ostao sa igračem manje. Zasluženo, jer je Galarza sramotno reagovao i na zemlji nogom u glavu udario Sisoka. Prosto je neverovatno da malteški sudija nije video ovu situaciju koja se desila ispred njega, te je tek posle intervencije iz VAR sobe reagovao. Sisoko je takođe dobio žuti karton.

Nikčević je u 39. oprobao udarac sa nekih 20 i kusur metara, Adžić je u 40. sve sjajno uradio sem završnice, dok je Miladinović u 41. imao najbolju priliku za Brđane. Ostavio mu je Ivanović loptu u kaznenom prostoru, ali je udarac omalenog veziste izblokiran.

Belić je u nadoknadi prvog poluvremena spasio verovatno čist gol Genka. Stigao je loptu pre Pentsila i izbacio je u aut, nakon što smo videli jednu dugu loptu Hejnena u prazan prostor.

Čukarički je drugo poluvreme otvorio prilikom Tošića posle pomoćne igre Ivanovića i Adžića iz kornera. Ipak, lopta je nalon udarca glavom kapitena Brđana otišla preko gola.

Greška Ivanovića na sredini terena skupo je koštala Čukarički u 57. minutu. Pentsil je dobio loptu u prazan prostor, obišao je Belića i pogodio za 2:0. Intervenisao je VAR, snimak se gledao četiri minuta, ali El Kanus, inače asistent kod gola, očigledno nije bio u ofsajdu. Iako je TV snimak, doduše, drugačije pokazivao.

Ubacio je Stanić u 64. minutu Singa umesto Adžića, da bi Belić u 68. nogama odbranio zicer Pentsilu.

Opao je tempo igre u narednih 10 minuta, Genku su dva gola viška završavala posao i samo se čekao poraz Ferencvaroša, dok je Stanić u 78. u igru ubacio Adetunđija, Tomovića i Jankovića umesto Cvetkovića, Ivanovića i Miladinovića.

Samo minut kasnije Stanković je blokirao Pentsila i spasio čist gol Genka, da bi Sing u 82. “tukao” za distance direktno u golmana domaćeg tima koji je morao da boksuje.20:33.

Genku ova pobeda nije donela plasman u narednu rundu, zavrsili su kao treći u grupi sa devet bodova, Ferencvaroš ide u 1/16 finala LK kao drugoplasirani (10 bodova), dok je Fiorentina prva sa 12.

TOK MEČA 

GENK - ČUKARIČKI 2:0

II POLUVREME

94. minut - Utakmica je završena.

90. minut - Četvrti arbitar je pokazao da će se igrati još četiri minuta.

82. minut - Dobra šansa za Čukarički. Pokušao je Sisoko udarcem iz daljine, ali je golman Genka na mestu.

80. minut - Umalo 3:0. Odličnu loptu dobio je Sor, šutirao je iz prve, ali je odbrana Čukaričkog izblokirala udarac.

78. minut - Trostruka izmena u ekipi Čukaričkog. U igri su  Janković, Adetundži i Tomović umesto Ivanovića, Cvetkovića i Miladinovića.

69. minut - Velika šansa za Genk, ali je posle udarca Mekenzija lopta prohujala pored gola.

66. minut - Izmena u ekipi Čukaričkog.  Teren je napustio Luka Adžić, a zamenio ga je Luter.

58. minut - Goooool! Domaći tim je uspeo da duplira prednost i to sa igračem manje. Izvanrednu loptu primio je Pejncil, prošao golmana i pogodio nebranjenu mrežu. Gol je proveravan iz VAR sobe zbogpotencijalnog ofsajda, ali je na kraju ipak priznat. Brđani imaju težak zadatak.

50. minut - Žuti karton u ekipi Čukaričkog zaradio je Luka Adžić pošto je neoprezno udario laktom protivničkog fudbalera

49. minut - Šansa za Čukarički. Posle kornera najbolji je u skoku bio Nemanja Tošić, međutim njegov udarac odlazi pored stative.

46. minut - Posle udarca Pejncila fudbaleri Genka su zatražili penal jer je lopta zakačila u ruku fudbalera Čukaričkog, ali se ni glavni arbitar, a potom ni VAR nisu oglasili

I POLUVREME

45. minut - Pokušaj Stankovića iz daljine završio je u naručju Vandevortda

45. minut - Igraće se još šest minuta sudijske nadoknade.

44. minut - Pokušao je Čukarički da u finišu poluvremena dođe do izjednačenja. Odlično je kružila lopta, došla do Luke Adžića koji je šutirao iskosa sa desne strane, ali je lopta otišla preko gola.

38. minut - Izmena u ekipi Genka. Uticao je crveni karton na postavku domaćina, pa je umesto Fadere na terenu je Hrosovski

32. minut - Žuti karton za Sisoka, ali i direktan crveni za Galarzu. Nesportski je reagovao Argentinac koji je udario Sisoka dok je ovaj ježao na travi, a sudija mu je nakon intervencije iz VAR sobe pokazao direktan crveni karton

30. minut - Problemi za Čukarički. Igru zbog povrede napušta golman Filipović, dok je njegovo mesto na terenu zauzeo Belić.

21. minut - Gooool! Hejnen prelepim pogotkom dovodi domaćina u vođstvo! Raspalio je po lopti sa nekih 20-ak metara i "pocepao" mrežu Filipovića

19. minut - Još jedna stopostotna šansa za domaće. Odličan udarac Fadere zavrsio je na stativi

14. minut - Velika šansa za Genk. Pejncil je prošao po desnoj strani, šutirao nisko, međutim ponovo je na visini zadatka raspoloženi Filipović.

9. minut - Fantastična intervencija Filipovića. Pejncil je šutirao jako u levu stranu gola, ali je golman Brđana fantastičnom paradom sprečio pogodak

8. minut - Neoprezni Stanković obara Faderu, a sudija sada nije imao dilemu - penal za Genk! 

4. minut - Sor već zadaje muke odbrani Čukaričkog. Pomenuti fudbaler je pao posle jednog duela u kaznenom prostoru, tražio penal, ali je sudija samo odmahnuo rukom i meč je nastavljen

3. minut - Velika šansa za domaće fudbalere, ali je Sor loše šutirao i lopta je prohujala pored desne stative

1. minut - Utakmica je počela

SASTAVI

Genk: Vandevordt, Arteaga, Sadik, Mekenzi, El Uahdi, Hejnen, Galarza, Pejncil, El Kanus, Fadera, Sor.

Čukarički: Filipović, Stanković, Kovačević, Sisoko, Tošić, Nikčević, Miladinović, Kovač, Adžić, Ivanović, Cvetković.

PRE MEČA

Za Brđane ovaj meč nema rezultatski značaj, jer su već ispali iz takmičenja, ali će želeti da ga završe barem sa jednim bodom u grupi, zbog čega će biti motivisani da pruže dobru partiju.

Genk će pokušati da dobije Čuku i da se nada porazu Ferencvaroša od Fjorentine kako bi mogao da prođe dalje.

Meč će suditi pomalo nepoznati sudija Faruđa Čan sa Malte, a zbog crvenog kartona tim Čukaričkog neće voditi Igor Matić, niti će za goste nastupiti Vladimir Jovanović.

Prvi strateg Brđana je kažnjem od strane Disciplinske komisije UEFA suspenzijom od jednog meča, i to zato što je isključen na meču sa Ferencvarošom u Leskovcu.

Matić je istakao da su njegovi izabranici u prethodna dva susreta pružili dobru igru.

- Nova utakmica i izazov za nas, protiv kvalitetne ekipe Genka. Znamo da su pobedili u poslednjoj prvenstvenoj utakmici. Pun respekt prema njima, favoriti su u ovom meču. Sa druge strane igramo i mi dobro, imamo samopouzdanje, što je dobro. Izvukli smo pouke iz prethodnih mečeva. Ovo jeste poslednja utakmica u Evropi, ali mislim da smo u one dve u Leskovcu bili dobri, izostao je samo rezultat - rekao je Matić.

(Telegraf.rs)

Video: Ovako izgleda stadion Genka pred duel sa Čukaričkim

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA