Vreme čitanja: oko 2 min.

Matić: Ovo je za nas bilo školovanje na Harvardu

M. M.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Trener Brđana je poručio da su mladi igrači najveći dobitak mečeva u Evropi

  • 4
Igor Matić Foto: MN Press / Ivica Veselinov

Nije mogao da vodi utakmicu zbog crvenog kartona u prethodnom kolu, ali je Igor Matić prema propozicijama UEFA imao pravo da se pojavi na konferenciji za medije posle utakmice sa Genkom.

Podsetimo, Brđani su poraženi u Belgiji rezultatom 2:0 i bez osvojenog boda završili su učešće u Ligi konferencije.

- Potpuno zaslužena pobede Genka, bili su bolji od nas, svežiji, hitriji, brži, bolje odluke na terenu su donosili. Čedtitam im. Ovo je naš maksimum u odnosu na ekipe koje smo imali u grupi - rekao je Matić i dodao:

- Ovo je za nas jedna velika škola. Imali smo grupu na nivou LŠ, možda Lige Evrope, ako pričamo o ekipama koje su bile s nama u grupi. Što bi rekao jedan moj kolega, ovo je za nas bilo školovanje na Harvardu,. Kažnjavaju svaku grešku, svaki korak ako ne stanemo gde treba - mi smo u problemu. Genk je neviđeno brza ekipa, imaju fenomenalnu tranziciju.

Na pitanje šta je rekao igračima na kraju meča, Matić je rekao:

- Rekao sam igračima "glava gore, idemo dalje". Sada se okrećemo SL, da se pripremimo i da završimo prvenstvo na pravi način. Da ostanemo na mestu koje nas vodi u Evropu.

O raspletu u grupi:

- Nisam razmišljao o raspletu grupe. Sve tri ekipe su vrhunske, da je Genk prošao ne bi bilo nezasluženo. Znao sam kvalitet, ali su me oduševili i večeras koliko su dobri i moćni.

O tome šta je najveći dobitak Čukaričkog ove sezone u Ligi konferencije:

- Dobitak je to što smo promovisali mnogo mladih igrača, I večeras smo počeli sa pet igrača ispod 20 godina, mislim da je to dobitak i pozitivna stvar, da klub ima fantastične mlade igrače koji će u budućnosti biti kvalitetniji. Velika je škola za nas sve ovo, ostaje žal za večeras, malo nam je nedostajalao da donosimo ofanzivno bolje odluke. Mnogo smo bili nemirni u organizaciji, izgubili smo dosta čistih lopti i ekipe kao Genk to kažnjavaju. Imali smo šansu da ostvarimo povoljniji rezultat, ali nismo to iskoristili - završio je svoje izlaganje trener Čukaričkog.

(Telegraf.rs)

Video: Ovako izgleda stadion Genka pred duel sa Čukaričkim

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Lez

    14. decembar 2023 | 21:30

    Sta rece na pocetku mozemo da igramo sa svima🤣🤣🤣

  • Stane

    14. decembar 2023 | 21:34

    Pa zar nisi proslu utakmicu pričao da tvoj tim igra kao Juventus samo malo bolje...

  • P. F. K.

    15. decembar 2023 | 00:40

    Igraš više od 60 min ss igračem više. Adeluješ kao da imaš 2 igrača manje. Sramno

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA