Vreme čitanja: oko 5 min.

Duljaj pred Radnički: "Nije nas uzdrmalo, svako će pokazati inat..."

Z. I.

Vreme čitanja: oko 5 min.

Ovo je izuzetno bitna utakmica za crno-bele, koji je dočekuju nakon poraza u Nišu i pred večiti derbi

  • 6
Igor Duljaj, FK Partizan Printskrin: Youtube / FK Partizan Beograd

Fudbaleri Partizana u subotu od 18.30 na stadionu u Humskoj ulici dočekuju ekipu Radničkog iz Kragujevca, u okviru 19. kola Superlige Srbije.

Ovo je izuzetno bitna utakmica za crno-bele, koji je dočekuju nakon poraza u Nišu i pred večiti derbi, a očekivanja od meča, izneo je trener Partizana Igor Duljaj.

- Upravu ste. 4:0, ali slika na terenu je bila potpuno drugačija. Oni imaju odličnog trenera koji ne odstupa od svoje igre. To smo videli i u prethodnih nekoliko utakimica, posebno protiv TSC-a, gde su odigrali nerešeno. I mi i Radnički u poslednje vreme imamo oscilacije, posle utakmice u Nišu, gde smo imali taj jedan neprijatan poraz. Čekamo Radnički, igramo na našem terenu, i važno je da razmišljamo samo o ovoj utakmici, bez obzira što imamo neke probleme, razmišljamo samo o radničkom iz Kragujevca - počeo je Duljaj.

Kada je reč o igračkom kadru...

-Severina je počeo da trenira poslednjih nekoliko dana sa ekipom. Naravno da nije 100 odsto spreman, imamo i problema što se tiče kartona. Belić i Natho imaju po tri kartona, tako da tu nema kalkulacija. Meni je najvažnija sledeća utakmica, a to je Radnički. Naravno da će odsustvo Ilića da se oseti. U kom kontekstu, ne samo što je on igrač koji je kvalitetan, već je i bonus. Moramo da nađemo model i način, koji igrač će biti bonus, da bi na osnopvu toga mogli da sastavimo ekipu.

FK Radnički Niš - FK Partizan Foto: MN Press/Mlađan Ivanović

Dotakao se Duljaj i situacije u Nišu...

- Iskren da budem, meni se svidela reakcija igrača u svlačionici. Nisu bili ravnodušni što smo izgubili utakmicu. Ja moram da kažem da je moj stav uvek bio i ostaće, da neću da komentarišem suđenje. Jedino što mi se nije svidelo jeste da ne smeš da se smeješ igraču Partizana, jer ne smeješ se samo igraču, nego i Partizanu, smeješ se ljudima koji su došli da bodre svoj tim. To uopšte nije lepo, i svako može da greši, i mi im svašta kažemo, ali ne smejmo se nikome. Partizan ima mnogo simpatizera, možda i preko 40 odsto, i njima se smeješ u lice, tako da to nije lepo. Nije nas uzdrmalo, i to ćemo pokazati sutra.

Kako sam kaže, nije lako biti sudija...

- Među sudijama imam dosta prijatelja, i oni mnogi rade častan i pošten posao, izuzetno težak i stresan posao. Nije ni njima lako, ali smejanje nekome u lice nije prijatno i nije lepo. Svako može da pogreši, uputim i ja nekada nažalost neku ružnu reč, a najgrublja koju sam mu rekao jeste da si loš čovek. Mi smo sportisti, uvek kada izgubimo, barem ja, pružim ruku, čestitam kolegi, i ono što težim jeste da svi imaju ravnopravan odnos.

Nije pokušao da razgovara nakon meča sa arbitrima...

- Ne, nema koristi od toga.

Igrači su reagovali na svoj način...

- Reagovali su. Mnogi imaju društvene mreže. Videli ste i sami, da ne komentarišem. Rekli su da nismo poraženi, i da ćemo izaći još jači. To je ta reakcija kod igrača, što nisu ravnodušni. Nema tu ljutnje, nisam se ni razoičarao, mogu da se razočaram u druge stvari. Žao mi je ljudi koji su diošli u Niš, prevalili toliki put. Bilo je i dosta dece koja su odsustvovala sa časova, i njima se neko smeje u lice, tako da mi smo tu da ih učimo pravim vrednostima.

FK Radnički Niš - FK Partizan Foto: MN Press/Mlađan Ivanović

Teren je u odličnom stanju, te se očekuje dobar fudbal.

- Imamo sreću da ćemo i Radnički i mi igrati na odličnom tertenu, tako da postoje svi uslovi da se i sa jedne i sa druge strane prikaže fudbal. Već sam rekao da Radnički ne odstupa od svoje igre. Očekujem jedan dobar i otvoren fudbal, i da svi ljubitelji fudbala, posebno oni koji vole Partizan da će imati šta da vide.

Očekuje od svojih igrača Duljaj da pokažu inat.

- Svako na svoj način će da pokaže inat. Ja samo želim da to bude sportski inat, ne treba da se inatimo na bilo koji drugi način. Treba da budemo mirni, da ne dobijamo bespotrebno kartone. Ja sam čak dobio dva kartona, ali moram da priznam da su zaslužena. U poslednje vreme smo ih mnogo dobili, možda preko 20 kartona u poslednjih pet utakmica. Da se malo našalim, dobijamo ih "kao bombone", kao da je Deda Mraz tu pa ih deli za džabe. Najvažnija je sportska priča, da se mi skoncentrišemo na nas. Meni je najvažnija moja ekipa, moj tim , kako ćemo mi da izgledamo i nećemo da se bavimo drugim stvarima. Zato smo i napravili neki uspeh, uspeh u smislu imamo dobre rezultate, dobru igru, da smo na neki način uspeli da povratimo navijače Partizana. Imaju šta da vide, jer se nismo bavili drugima, i samo sportska priča, i to je ono što nas održava.

Mladi Mihajlo Ilić neće igrati, te nije lako naći zamenu.

- Da je to neki igrač, koji je u napadu, onda imate dovoljno igrača koji mogu da popune tu poziciju što se tiče bonusa. Ovo je specifična pozicija, on je odigrao gotovo sve utakmice. Koga nema, bez njega se  mora i može, tako da ću danas da rešim ko će to biti. Na poslednjem treningu su nam se dogodile situacije da su nam se dva igrača žalila na povredu, pa smo zbog jednog štopera putovali u Niš. Bez Medine i Živokovića, koji su osetili bol na poslednjem treningu. Očekujem danas da svi završe trening, da svi budu zdravi, i na osnovu toga mogu da vidim. Ja znam ko ćče igrati, ali opet da sačekamo da se završi trening.

FK Radnički Niš - FK Partizan Foto: MN Press/Mlađan Ivanović

Uz to, povređen je i Kanute.

- Kanute je tražio izmenu, zato što je povređen i neće igrati sutra. Povredio je koleno, koji je stepen povrede, ne mogu da kažem. Meni je svaki igrač bitan, i kada se izgubi, to nije odgovornost igrača, nego moja.

O derbiju je još uvek rano govoriti.

- Nema kalkulacija, prva utakmica sledeća je najvažnija, a to je Radnički. Derbi niko ne spominje, i igrači jedva čekaju da sutra istrče na teren.

Kartoni predstavljaju problem...

- To sam već pričao sa njima. Nema priče, rekao sam im da obrate pažnju. Ukoliko naprave neki prekršaj, i ako vidim da se ide ka tome da mogu sami da naprave, odmah ću praviti izmenu, neću da rizikujem ništa.

Imao je trener crno-belih poruku za navijače.

Još jednom, pozivam navijače da dođu u što većem broju. I zahvalnost velika što ste bili u velikom broju u Nišu, i žao mi je što nismo uspeli da vas obradujemo. Vi ste naša barijera od svih loših stvari - podvukao je Duljaj.

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Raso

    15. decembar 2023 | 15:34

    Ama sta se ti zalis na sudjenje??? Vi ste poslednji koji na to imate pravo. Igrate utakmice sa najvise dosudjenih penala u vasu korist, uglavnom nepostojecih, uzgred receno. Kada gubite utakmice nerijetko traju po 120 minuta i igra se dok vi ne date go. Kada vodite tijesno, utakmice se produze 1 minut a sudiji je pistaljka u ustima odmah nakon 90. Kmecite na svaki start i nenamjernu gresku. Sve sto ste istvarili je na halabuku i sazaljenje. Prestanite vise da zamarate srpsku javnost vasim moralisanjem i kmekanjem

  • Dragan

    15. decembar 2023 | 16:17

    Zbog čega inat..Inat kome? Ako nekog šlepaju sudije, šlepaju vas...

  • Bratija

    15. decembar 2023 | 17:37

    I onda kao i uvek ako se pobedi izgarali svaka cast,ako se izgubi sudije i tako dalje

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA