≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Evo koliko su Zvezda, Partizan, TSC i ostali srpski klubovi zaradili u evropskim takmičenjima

S. P.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ukupan prihod od čak 33 515 000 evra!

  • 7
FK Crvena zvezda - FK Mančester siti Foto: Mileta Mirčetić

Srpski timovi nisu uspeli da naprave gotovo nikakav rezultat ove sezone u Ligi šampiona, Ligi Evrope i Ligi konferencija, pa se može reći da su bili prilično ispod očekivanog. Nijedan tim nije prošao grupnu fazu, ali, ako ništa drugo, uspeli su da inkasiraju veliku svotu novca.

Jedinu pobedu u Evropi je upisala Ekipa Partizana, koja je kasnije bila eliminisana u kvalifikacijama. Međutim, ako računamo samo plasirane timove, ukupan skor je nula pobeda, dva remija i 16 poraza.

Crvena zvezda je očekivano uzela najveća sredstva od UEFA u Ligi šampiona, te je za plasman u grupnu fazu i jedan bod uzela ukupno 24 529 000 evra. 

TSC je drugi sa prihodima, krenuli su sa kvalifikacijama za Ligu šampiona, ali su na kraju završili u Ligi Evrope, stoga su uspeli da prihoduju čak 4 368 000 evra.

Čukarički je bio poslednji predstavnik grupne faze i to u Ligi konferencije i oni su ostali bez bodova, ali su uzeli 3 218 000 evra.

Partizan i Vojvodina su zaradili nešto novca kroz kvalifikacije, pa su tako crno-beli uzeli 950 000, a Novosađani 450 000 evra.

(Telegraf.rs)

Video: Nenad Lalatović o Zvezdi, Partizanu, grobarima, povratku u srpski fudbal, vređanju navijača

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zvele

    16. decembar 2023 | 10:22

    Samo molim lepo ,zašto pominjete partizan ,śta je on to ove godine uspeo u Evropi ,do duše nismo ni mi al smo se za razliku od njih bar kvalifikovali sad kako nine bitno.Tim koji nije uspeo da se kvalifikuje za treće razredno takmičenje UEFA -a,vi ovde kao nešto zaradio šta bre zaradio.Zvezda je igranjem zadnjih pet godina konstantnog igranja Evrope značajno podigla nacionalni koeficijent .I zato to treba da se lepo kaže ,a ne da se mota u oblande i da se motaju lokne .Zahvaljujući Zvezdi ,Evropa lakše ulazi u naše klubove e sad što ti klubovi nisu ojačani za Evropu to je druga priča ,jer mi Cigani smo stara evropska gospoda .Hvala na pažnji ,dovođenja prijatno....

  • Звезда🇷🇸🇷🇸🇷🇸🏅🏅🏅🏆🏆🏆⚽⚽⚽

    16. decembar 2023 | 11:33

    Пртзн је донео и нову марку петарде, Данске...изгледа им се нису свиђале Израелске, хрватске...

  • beware of organized gangstalking

    16. decembar 2023 | 23:42

    zasuzli su oni da plate nama za ono sta su pokazali a to je da nemaju veze sa fudbalom

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA