≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Đurovski najavio pobedu Zvezde pred 171. Večiti derbi: Vulićević veruje Partizanu na domaćem terenu

S. P.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Šta vi mislite?

  • 1
Večiti derbi 171. Foto: Printscreen/Tanjug

Fudbaleri Partizana u sredu 20. decembra od 18 časova dočekuju ekipu Crvene zvezde u 171. "večitom" derbiju, a za TV Tanjug su pričali Boško Đurovski i Miroslav Vulićević, izneli su svoja očekivanja od te uktamice.

Vulićević je istakao da ovaj derbi matematički neće odrediti šampiona Srbije.

- Svaka utakmica nosi tri boda.  Ali derbi vam onako malo trasira taj put prema tituli. Derbi je ta inicijalna kapisla koja može da vas vine, koja vam da vetar u leđa, posle kojeg obično ekipe uđu u neku dobru sferu. Jer derbi je derbi. Možete vi da gledate, da vam pričaju ali dok vi to ne osetite, dok niste izašli na teren, ne znate šta je derbi. Dok vi ne osetite kao igrač na svojoj koži, to je nemerljivo. I onda sa te strane, derbi može da bude ozbiljan vetar u leđa ekipi koja dobije. Matematički neće sigurno odrediti - izjavio je Vulićević i sa njim se usaglasio Đurovski.

- Mislim da derbi u principu ne odlučuje, pogotovo u srpskom prvenstvu. Što kaže Vule, ne odlučuje, odlučuju male utakmice, takozvane. Mislim da je Crvena zvezda u zadnjih 7-8 godina igrala dobro protiv manjih ekipa. Nismo gubili ni derbje, ali nismo ni pobeđivali, bili su to u principu više nerešeni rezultati. Partizan u jednom periodu, kada je osvajao titule, to je činio pobedama protiv manjih ekipa. Mislim da ta motivacija, kada je u pitanju igra protiv manjih ekipa u našem prvenstvu, ipak na kraju odlučuje ko će biti najbolji - konstatovao je Đurovski.

Ko će biti pobednik u 171. Večitom derbiju Partizan - Crvena zvezda u Superligi Srbije?

Glasajte

Oko pitanja ko će pobediti u 171. derbiju Đurovski i Vulićević ipak nisu mogli da se usaglase.

- Pobediće Zvezda, mislim da imamo bolji tim. Oni su možda u boljoj formi, ali mi imamo bolji tim - tvrdi Đurovski. Vulićević dodaje da na domaćem terenu Partizan sigurno dolazi do pobedi.

- Zadnjih par utakmica imamo mali pad što se tiče rezultata, nisu baš adekvatni. Ali na našem terenu ja mislim da je to pobeda Partizana - izjavio je Vulićević.

Legendarni srpski fudbaler i trener Siniša Mihajlović preminuo je na današnji dan pre godinu dana, a Vulićević i Đurovski ističu da je bio igrač koji je obeležio jednu epohu evropskog fudbala.

- Ja nisam igrao sa njim, ali sećam se onako njegovog karaktera, pobedničkog mentaliteta. On je možda jedan od ključnih igrača za našu svetsku i evropsku titulu, njegovi slobodni udarci pogotovo - izjavio je Đurovski.

Vulićević je dodao da ga se seća kao igrača sa nepokolebljivim stavom.

- Ja nisam imao nešto puno prilike sa njim direktno da pričam, samo smo jednom nekad razmenili par reči. Sviđao mi se kod njega taj stav, nepokolebljiv stav koji je imao. Kao igrač, besprekoran, nema šta. To je igrač koji obeležio svetski fudbal, ne samo jugoslovenski i srpski. Isprofilisao se kao je jedan od najboljih levih bekova u Evropi - zaključio je Vulićević.

(Telegraf.rs)

Video: I Delije zapalile obeležja Grobara na Večitom derbiju

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ivana

    16. decembar 2023 | 14:02

    Pitala bih,da li neko zna koju gospodin farbu koristi?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA