≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Legendarni Hadžibegić otkrio: "Karadžić nas je psihološki pripremao"

S. G.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Hadžibegić že ostati upoamćen kao fudbale rkoji je promašio penal protiv Argentine

  • 6
Faruk Hadžibegić Foto: James Marsh/BPI / Shutterstock Editorial / Profimedia

Faruk Hadžibegić, nekadašnji reprezentativac Jugoslavije i igrač Sarajeva, govorio je za Večernji list o karijeri, i tom prilikom ispričao anegdotu u vezi sa poznanstvom sa Radovanom Karadžićem.

Naime, Hadžibegić je ostao upamćen kao sjajan igrač, kao i čovvek koji je npromašio penal u četvrtfinalu Mondijala protiv Argentine. Na pitanje da li bi sada jedanaesterac izveo drugačije, odgovorio je:

- Verovatno ne bih... Taj šut je stvarno bio dobar, ali je Goikočea sjajno odbranio. Šutirao sam mnogo jedanaesteraca u životu i malo sam ih promašio. Što se tiče tih jedanaesteraca protiv Argentine, samo su se trojica igrača javila da žele da šutiraju – Stojković, Brnović i ja. I sva trojica smo promašili.

Poznanstvo sa Radovanom Karadžićem datiralo je iz dana pre raspada i ticalo se psihološke pripreme ekipe sa Koševa.

- Karadžića je predsednik Sarajeva Svetozar Vujović angažovao da kao psihijatar sa nama fudbalerima radi seanse kako bi nas kao – motivisao. Upravo je on stalno govorio o partiji, Titu, Sutjesci, Neretvi, a jedna od seansi bila je s Titovim psom Reksom, posle nazvanim Luksom, koji je spasio maršala na Tjentištu kad je pala bomba u blizini Vrhovnog štaba. Dok bi Karadžić to pričao, mi igrači smo morali da zaspimo u dvorani, a kako nam se žurilo da posle igramo karte, uvek bi neko on nas posle nekoliko minuta zalajao. Dobro, Reks se probudio, seansa je uspela, igrači su se probudili iz hipnoze”, rekao bi Karadžić – priča Hadžibegić.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Jovo

    17. decembar 2023 | 11:10

    Legenda. Jedan od najboljih fudbalera i divan covek. Ljudina.

  • Maki

    17. decembar 2023 | 12:08

    Bio sam u JNA sa Hadzijom,u Vojnoj Akademiji Sila od coveka.Miran,tih,predusretljiv Sve najbolje

  • rsk

    17. decembar 2023 | 17:11

    Radovan Karadzic je Srpski Junak i Dika svih SveSrba koji mu uzdignutog cela izgovaraju ime. Nikada nece nijedan posten covek da zaboravi i oprosti petak 18.7.2008 21:30 kada se desilo secaju se svi sta... Ko je Radovana iscinkario i izdao, nista nikada taj nemao, bilo mu najteze moguce, i ubrzo nestao... Zasluzen bes, prezir, i gnev navukli su na sebe mnogi nazovi ljudi koji su pozdravljali Radovanovo odvodjenje u tamnicu... 15 godina je proslo kao san... Od uvrede, ponizenja, i sramote... A nas Radovan je jos ziv... Pa neka se sada stide ovi sto su ga dali i treba im se smejati u lice jer drugo ne zasluzuju... Eno ga u buvljivoj, vasljivoj, i sugavoj maloj a ne velikoj britaniji, gde izdrzava dozivotnu kaznu zatvora samo zato sto je Srbin, sa uslovima koji su jednaki dahijsko turskim zatvorima... Retko kad moze da zove porodicu, a svi razgovori moraju da budu kratki i iskljucivo na engleskom, dok je na samo to da mu promene sijalicu u celiji cekao 2 meseca... I to ovdasnje rukovodjstvo trpi... Namesto da zvizne rukom o sto i da kaze ne moze tako... Ziveo Radovan Karadzic, i kad tad ce svi sto su ga dali od Boga tek da dobiju svoje... Ali molim vas propustite mi komentar... Zlata je vredan i usmeren ljubablju prema Srbima...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA