Vreme čitanja: oko 2 min.

Legendarni fudbaler Partizana poručio: Nadam se tituli, vreme je za prekid Zvezdine dominacije!

L. I.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Vukićević trenutno radi kao trener Otranta

  • 11
Dejan Vukicevic Foto: MN Press

Fudbaleri Partizana odigrali su nerešeno sa Radničkim 1923 - 3:3, u okviru 19 kola Superlige Srbije. Izabranici Igora Duljaja imali su šest bodova prednosti u odnosu na večitog rivala, ali su ih porazi od TSC-a i Radničkog u Nišu, a potom i remi sa Radničkim iz Kragujevca zbacili sa prvog mesta i sada sa dva boda minusa očekuju 171. večiti derbi i duel sa Crvenom zvezdom.

Pred ovaj duel svoje izlaganje imao je i nekadašnji fudbaler crno - belih sa početka devedesetih godina, Dejan Vukićević. On je u intervjuu za Sport Klub govorio o brojnim temama, a dotakao se i toga da je malo falilo da postane prvi strateg Partizana. Bilo je to u sezoni 2005/2006, ali je tada na klupu zaseo Jirgen Reber. Napomenuo je i da crno - beli pružaju dobre partije ove jeseni, te da se nada tituli.

- Ostaje žal što nisam došao do klupe, uprkos skoro završenim pregovorima i izvesnoj promociji. Došao je tada Nemac, Jirgen Reber. Prolazile su godine, sve sam dalje od Partizana. Ljubav, ipak, ne može da se izbriše, iz srca nas, partizanovaca, pogotovo. Pomno pratim moje crno-bele, aktuelnu trku sa izuzetno organizovanom Crvenom zvezdom posebno. Nadam se tituli, da je vreme za prekid Zvezdine dominacije! Mirisalo je tako, na rezultatskom planu, godina je u jednom trenutku bila rezultatski perfektna. Partizanova klupa ostaje moja želja, za sada, nerealizovana - rekao je Vukićević.

On trenutno radi kao trener Otranta, osvrnuo se i na činjenicu da Partizan čeka titulu od 2017. godine, uz napomenu da je u njegovo vreme klupska organizacija bila na nivou avangarde.

- Teška decenija je iza Partizana, pogotovo u poređenju sa našom generacijom, devedesetih godina, apsolutnog vladara tadašnje Jugoslavije. Imali smo tada, ’95, ’96, ’97, ako se dobro sećam, sjajan tim, reprezentaciju u malom. Gradili smo karijere, svi do jednog, na zapadu, Kralj, Tomić, Bata Mirković, Saveljić, Ćirić, Čakar, Nađ, moja malenkost… Klupska organizacija bila je na nivou avangarde - rekao je između ostalog Vukićević.

(Telegraf.rs)

Video: Igor Duljaj izneo svoje utiske nakon remija sa Radničkim 1923

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA