Vreme čitanja: oko 1 min.

Preokret u odbrani Mamića: Sin nekadašnjeg prvog čoveka Dinama spreman na nagodbu

E. S.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Uskok tereti Zdravka Mamića da je od 2004. do 2015. ostale optužene organizovao u zločinačko udruženje

  • 0
Zdravko Mamić Foto: Pierre Teyssot / Splash / Profimedia

Sin Zdravka Mamića, Mario spreman je za nagodbu sa Službom za suzbijanje korupcije i organizovanog kriminala u Osijeku, prenosi "Jutarnji list".

Naime, on se nalazi u grupi Zdravka Mamića protiv koje je pokrenuta istraga zbog izvlačenja 11,4 miliona evra iz zagrebačkog Dinama. Pre njega sa osječkom Županijskom sudu nagodili fudbalski menadžer Artur Niki Vuksan i Igor Krota.

U optužnici na skoro 700 stranica Uskok tereti Zdravka Mamića da je od 2004. do 2015. ostale optužene organizovao u zločinačko udruženje.

Mamić i njegovi saradnici su po optužnici skapali fiktivne ugovore Dinama i raznih kompanija iz elike Britanije, Švajcarske, Ujedinjenih Arapskih Emirata, Svetog Vinsenta i Grenadina, Belizea, Hong Konga, Gibraltara i SAD, te su prisvajali novac za nepostojeće transfere igrača i time oštetili hrvatski klub za 144 miliona kuna.

Oni su taj novac koristili za sopstvene potrebe, a po optužnici i Dinamo je obavezan da plati dodatni iznos od 7,35 miliona evra.

Vuksan je po priznavanju krivice osuđen na godinu dana zatvora, pet godina uslovno. Sa druge strane, Karota je osuđen na devet meseci zatvora, ali je kazna zamenjena društveno-korisnim radom. Takođe, on će morati da na račun Dinama uplati 100.000 evra.

(Telegraf.rs)

Video: Duljaj: Ništa ne moramo u Derbiju, osim da svi damo sve od sebe

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA