Vreme čitanja: oko 2 min.

Partizanov tim za 171. večiti derbi: Duljaj kreće sa dva bonusa

Vreme čitanja: oko 2 min.

Trener crno-belih veruje da će mladi igrači uz iskusne biti dobitna kombinacija za okršaj sa Zvezdom

  • 2
Fudbal FK Partizan sastav grafika Foto: Telegraf.rs

Trenutak možda nije sjajan, jer Partizan je proteklog vikenda izgubio prednost i prvo mesto na tabeli, koje je držao od početka sezone, ali večiti derbi je oduvek bio utakmica „za sebe“ i“ i upravo bi sutrašnji 171. duel dva najbolja srpska tima mogao da potre trunku gorčine koju su crno-beli počeli da osećaju u prethodnih nekoliko sedmica. Trener Igor Duljaj, pored činjenice da ekipa neće imati podršku navijača, moraće do sutra u 18 časova (Arena Premium 1) da odagna neke dileme u sastavu, reši probleme koje su donele neočekivane povrede, ali i donese značajne odluke koje se tiču mladosti i iskustva, jer duel sa Crvenom zvezdom, bez obzira na formu dva tima, oduvek je bio „sahovski“ i odlučivali su ga detalji.

Već više od sedmice je jasno da stručni štab Partizana ne može da računa na Franka Kanutea, koji je na meču u Nišu povredio koleno, shodno tome nije ni trenirao minulih nekoliko dana, te, razume se, neće biti u sastavu.

Frenk Kanute Foto: FK Partizan

Bilo bi logično da Senegalca u sastavu zameni Aleksandar Šćekić, koji iza sebe ima niz večitih derbija, od kojih su neki iz prvog mandata u Humskoj bili više nego upečatljivi i ubedljivi. Ipak, forma iskusnog igrača nije na zavidnom nivou, jer nije često ni dobijao priliku tokom jeseni, pa se trener Duljaj odlučio za drugačiju strategiju.

Iako će duel sa crveno-belima početi povratnik u tim Mihajlo Ilić kao bonus, Duljaj je odlučio da i u veznom redu da poverenje pruži još jednom golobradom momku -Mateji Stjepanoviću.

Mladi fudbaler je proteklog vikenda odigrao svih 90 minuta protiv Radničkog 1923, bila je to verovatno svojevsrna proba i za njega, ali za stručni štab šta mogu da očekuju i dobio od deteta Partizana, koje je već dugo u sastavu najjače selekcije, ali je priliku dobijao samo kada na terenu nije „gorelo“.

Olakšavajuća okolnost po Stjepanovića je svakako činjenica da će na poziciji zadnjeg veznog igrati rame uz rame sa Kristijanom Belićem, sa kojim je „podelio“ 20-tak minuta na terenu za vikend, pa će mu posao svakako biti olakšan.

Kristijan Belić Foto: partizan.rs

Sve ostalo će u slučaju Partizana biti očekivano, jer derbi nije prilika za eksperimente, sem ako, kao u slučaju pozicije zadnjeg veznog, niste prinuđeni na tako nešto.

Tako će poslednju liniju ispred golmana Aleksandra Jovanovića činiti Aranđel Stojković na poziciji desnog beka, Mihajlo Ilić i Svetozar Marković u centralnom delu odbrane, te Nikola Antić uz levu aut-liniju.

Rekosmo već da će Stjepanović i Belić sa modifikovanom ulogom brinuti o prostoru ispred odbrane, dok će napadačku četvorku činiti internacionalci. Na desnom krilu Aldo Kalulu, levo-bočno, takođe sa specifičnim zadacima Gajas Zahid, Bibars Natho kao organizator igre, te Mateus Saldanja na mestu centralnog napadača.

Priluku sa klupe, u zavisnosti od dešavanja na meču, svakako će dobiti Nemanja Nikolić, oporavljeni Ksander Severina, Kvinsi Menig, pomenuti Šćekić, a možda još neki od mladih igrača poput Trifunovića, Baždara ili Jevremovića...

(Telegraf.rs)

Video: Duljaj: Ništa ne moramo u Derbiju, osim da svi damo sve od sebe

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA