Vreme čitanja: oko 1 min.

Laporta otkrio zbog čega se Mesi nije vratio u Barselonu: "To bi bio veliki finansijski teren za naš klub"

S. T.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ipak, predsednik Barselone imao je pohvalne reči o Argentincu

  • 0
Lionel Mesi Foto: Tanjug/AP

Predsednik fudbalskog kluba Barselona Đoan Laporta izjavio je da je katalonski klub bio spreman da u letnjem prelaznom roku vrati argentinskog reprezentativca Lionela Mesija, prenose španski mediji.

Mesi je na kraju prošle sezone odbio da produži saradnju sa Pari Sen Žermenom, a argentinski reprezentativac je odlučio da nastavi karijeru u Interu iz Majamija.

- Mesi se na kraju nije vratio u Barselonu, jer bi njegov dolazak bio veliki finansijski teret za naš klub. Zato je izabrao MLS ligu. On je bio pod pritiskom u PSŽ-u zbog čega je otišao u Majami, koji mu je doneo stabilnost. Njegovu odluku poštujemo. Da li će Mesi doći na pozajmicu? Svašta se priča, ali ne verujem da bi Međunarodna fudbalska federacija (FIFA) tako nešto dozvolila - rekao je Laporta.

Španski mediji navode da Barselona ozbiljno razmatra mogućnost da organizuje oproštajni meč za Mesija.

- Otvoreni smo za sve što on želi. Mesi je najbolji igrač u istoriji fudbala, poštujemo ga i obožavamo. Zaslužuje da mu se naklonimo u Barseloni. Ne znam da li će to da se dogodi kada se vratimo na Nou Kamp krajem 2024. ili kada stadion bude u potpunosti završen tokom 2026. godine - zaključio je Laporta.

Mesi (36) je bio član Barselone od 2000. do 2021. godine. On je za Barselonu odigrao 778 utakmica i postigao je 672 gola.

(Telegraf.rs / Tanjug.rs)

Video: Svi se pitaju šta se nalazi na koreografiji Delija pred večiti derbi sa Partizanom?

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA