Vreme čitanja: oko 4 min.

Duljaj blistao posle večitog derbija: "Potcenjivačke izjave iz Zvezde? Možda su igrači čuli, ja nisam takav"

Vreme čitanja: oko 4 min.

Imao je šta da kaže trener crno-belih

  • 8
Igor Duljaj, FK Partizan Foto: Youtube / FK Partizan Beograd

Fudbaleri Partizana su slavili protiv Crvene zvezde u 171. večitom derbiju sa 2:1, čime su i osvojili jesenju titulu u Superligi Srbije.

Posle meča, Igor Duljaj, trener Partizana, blistao je od sreće.

- Izuzetno važna pobeda s obzirom na okolnosti, gde smo mi u poslednjih par utakmica, tu neku bodovnu razliku koju smo imali istopili i omogućili Zvezdi u ovaj derbi uđe s prednošću od dva boda. Sa te strane, bili su u psihološkoj prednosti, uopšte nije bilo lako. Derbi ko derbi, donosi mnoge stvari, nove junake, danas moram da pohvalim, imali smo mladog Stjepanovića koji je imao odličnu utakmicu i želeo bih da pohvalim sve aktere derbija i fudbalere Zvezde i Partizana i publiku koja je bila na stadionu, važna pobeda, ali, ovo je trka 100 metara, nije važno ko prvi krene, već ko prvi završi. Te priče o jesenjoj tituli me ne dotiče, važno je da smo u vrhu i da se borimo za evropsku kartu, to je bio cilj kada sam krenuo na pripreme s Partizanom u Sloveniji.

Sami ste pomenuli, Partizan je bio u krizi, bez bodovne prednosti, kako ste uspeli da preokrenute situaciju i da odigrate ovakav derbi s energijom, željom

- Veoma prosto, ovi momci s kojima sarađujem, oni pošteno pristupaju svojim obavezama i svojem poslu. Mnogi su igrali i pre sa upalom pluća, temperaturom, sa nekim povredama i time su pokazali koliko im je stalo do kolektiva unutar svlačionice, imali smo iskren odnos, oni prema meni i ja prema njima i kada smo dobijali i gubili bodove, uvek sam bio iskren, kada se izgubi, nema priče. Ja sam ukazivao na greške kada dobijemo utakmicu. Što se tiče ove utakmice nije bilo pripreme psihološke prirode, poslušao sam starije, iskusnije ljude koji su rekli da ne treba da držim govore, da ukažem šta igrači treba da rade na terenu u nekom datu trenutku. Skinuo sam pritisak sa ekipe, nisam pričao da moraju ovo, moraju ono, ne moraju ništa, oni su već mnogo toga učinili za Partizan i to je bio možda jedan od ključnih momenata, a to je da skinem pritisak sa ekipe. Nismo imali razgovore ni ništa, kratki sastanci, video analiza, gde su dobri, koje su loše strane, derbi ko derbi, neki još nisu osetili derbi, to ih je pokrenuo u jednom pozitivnom smeru.

FK Partizan - FK Crvena Zvezda, Derbi Foto: Nikola Tomić

Koliko lično vama znači pobeda u derbiju, s obzirom na to da znamo šta ste prošli sve i da vas posle one serije pobeda nisu smatrali pravim rešenjem za klupu i gledali su drugačije, mislilte li da će sada početi da vas gledaju, pobeda u trenerskoj karijeri

- Moja trenerska karijera je kratka, svaka pobeda protiv Zvezde je velika. Klupa Partizana je teška i može mnogo toga da donese, ali, može i da odnese. Legitimno je pravo da uvek klub traži trenera, što je normalno, ja se nikad nisam obazirao na priče razne, da li sam za Partizan ili ne, to što sam dobio. Što je ekipa dobila Zvezdu, ne znači da sam ja taj koji treba da bude u Partizanu, zato što prva loša utakmica, vraćamo se na ono staro. Ono što je važno, a to je da pošteno treba odraditi posao, naravno, dobar čovek nije profesija, imam neko iskustvo, nije to veliko, ali uvek kada imam neke dileme, nije me sramota da konsultujem starije kolege koji su bili u Partizanu za savet.

Poređenje kao igrač i kao trener, šta je draže, značajnije

- Kada ste igrač, vi radite ono što vam trener traži i mnogo je lakše biti igrač nego trener. Draga mi je pobeda, posebno što smo igrali protiv ekipe koja je bila učesnik Lige šampiona, protiv ekipe koja se pokazala u mnogim utakmicama u Ligi šampiona da može da se nosi s nekim timovima i naravno da nije lako igrati protiv Crvene zvezde, moram da pohvalim veliku želju, borbenost svojih igrača, odradili su ono što smo želeli, videli ste s kojom željom su izašli na teren. Od Saldanje, Stjepanovića, Antića, što je izuzetno pozitivno ako pogledate koliki broj igrača je na neki način povezano s Partizanom što iz ovog perioda, što iz prethodnog.

Potcenjivačke izjave?

- Ja sam jedan od ljudi koje ne može da inspiriše, niti da povredi, svako ima pravo da priča, tako da... Verovatno su igrači to čuli, imali su motiv više, mislim da to nije uticalo na rezultat, te izjave da ćemo primiti tri ili četiri gola. To je moje mišljenje, ali mislim da nije to u pitanju.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ja

    20. decembar 2023 | 21:11

    Hvala Partizanu na pobjedi. To je izgleda bio jedini način da se riješimo Bahara. Sad dolazi Miloje, proljeće ce biti cvjetno. Naravno, za Baharom poslati jos par njegovih miljenika. Biće to dobro. I naravno, zelja da Partizan zadrži strucni stab i igrace, dobri su.

  • Mladen

    20. decembar 2023 | 21:47

    Bravo

  • keep calm

    20. decembar 2023 | 20:54

    and pravi burek

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA