≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

FSS se oglasio saopštenjem povodom evropske Superlige : "Otuđiće narod od fudbala..."

M. M.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ovim su jasno dali do znanja da su uz UEFA

  • 3
FSS Stara Pazova Foto: Nikola Tomić

Fudbalski savez Srbije oglasio povodom odluke Evropskog suda pravde o takozvanom slučaju ‘Superliga’, te su izrazili podršku evropskom modelu organizacije sporta i načinu funkcionisanja takmičenja pod okriljem UEFA.

U saopštenju koje je FSS potpisao stoji da bi pomenuta "Superliga", o kojoj se sve više priča ponovo, mogla da otuđi fudbal od naroda.

- Svim sredstvima borićemo se za zaštitu nacionalnih šampionata i odbranu opšteg principa sportskih uspeha i napredovanja u ligama na osnovu postignutih rezultata, kao i poštovanje ustanovljenih međunarodnih fudbalskih kalendara - stoji u saopštenju i dodaje se:

- Fudbal je sport koji pripada svima. I mora ostati tako. Bilo kakvo alternativno takmičenje na principima suprotnim evropskom modelu sporta za koje kriterijumi nisu potpuno jasni preti da ugrozi integritet nacionalnih šampionata i poništi sve vrednosti ove najlepše igre na svetu. Lopta se kotrlja zbog navijača, a oni su mnogo puta potvrdili negativan stav prema takmičenju koje odvaja “elitni” od nacionalnog fudbala. Projekat takozvane “Superlige” otuđio bi fudbal od naroda i poslao ga u još čvršći zagrljaj bogatih i moćnih.

Dalje piše:

- Fudbalski savez Srbije stoji na stanovištu da “Superliga” nije projekat kompatibilan osnovnim vrednostima sporta i tradiciji fudbala koju je UEFA gradila skoro sedam decenija i koja podrazumeva takmičenje zasnovano na uspehu i rezultatu ostvarenom na terenu. Niko nema pravo da potkopa temelje fudbalske piramide isključivo iz materijalnih razloga i na osnovu ličnih interesa. Apsolutno poštujući odluke evropskih institucija i zakone Evropske unije, nastavićemo da radimo u interesu sistema vrednosti za koji se zalaže UEFA kao naša krovna organizacija.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Panta

    22. decembar 2023 | 15:40

    Jeste li podelili 13 platu za 2023 god.? Vi koji ste se davno otudjili od naroda😂😂😂😂😂😂

  • struchnyakowsky

    22. decembar 2023 | 18:11

    vi to radite već duži niz godina

  • Darosava

    22. decembar 2023 | 13:31

    Odavno već ne gledam niti pratim evropski fudbal. Malo Bundes ligu. Saudijska Arabija, Azijski kup šampiona , to je uživancija. Fudbal je u Evropi postala nauka i filozofija. U Aziji se igra da što više daš golova a primiš što manje i nema bunkera i neke trenerske fikcije. Svi u napad svi u odbranu. Možda tehnikom kaskaju ali to nadoknađuju fizičkom spremom. Brzo i u jednom ili dva poteza se oslobađaju lopte zato se i ne može primetiti tehnika baratanja loptom. Igraju jednostavno igru kojoj je jedini cilj dati što više golova a ne poniziti protivnika nekakvim suvišnim driblingom. To je definicija fudbalske igre.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA