≫ 

Vreme čitanja: oko 3 min.

Partizanov plan za prelazni rok: Bonus defanzivac, zadnji vezni i krilo za dopunsku selekciju

Vreme čitanja: oko 3 min.

Crno-beli namerevaju da reše anomalije koje su uočili tokom jeseni i spremno dočekaju proleće, ali i letnje kvalifikacije

  • 9
FK Partizan - FK Crvena Zvezda, Derbi Foto: Nikola Tomić

Letošnja reorganizacija tima Partizana imala je za cilj rasterećenje budžeta, podmlađivanje, samim tim i vraćanje korenima u postulatu "kupi jeftino-prodaj skupo", naravno, pre svega podizanje kvaliteta i oslobađanje od prezasićenog kadra, koji godinama unazad nije osvojio ništa niti bio konkurentan. Zimska će biti više korektivne prirode, kao dopunska selekcija projekta koji je već uzeo maha i počeo da se isplaćuje (prvo mesto na tabeli, iako je u odnosu na rivala uloženo osam puta manje novca), ali će promena svakako biti i ticaće se i stanja u svlačionici i finanasijskog aspekta.

Partizan, odnosno stručni štab je tokom jesenjeg dela sezone uočio nekoliko anomalija koje već na zimu želi da otkloni kako bi letnje kvalifikacije tim dočekao spremno, uigrano bez velikih "rezova" i potresa.

Targetirane su, za sada, četiri pozicije na kojima su crno-belima potrebni novi fudbaleri, s tim da ne mora da znači da će svi poslovi biti realizovani baš u narednom prelaznom roku, ali polovina hoće svakako.

MLAD IGRAČ U ODBRANI

Krenućemo od poslednje linije gde će crno-beli potražiti još jednog defanzivca, ali sa statusom bonusa. Naime, tokom jeseni samo je Mihajlo Ilić u odbrani imao takav status i praktično je bio nezamenljiv, u kakvoj god formi da se nalazi, otežavajući rotaciju stručnom štabu, odnosno primoravajući ga da "tumba" tim u preostele dve linije.

Otuda klub iz Humske neće postavljati pitanja da li će bonus biti bek ili centralni defanzivac, već isključivo da li ima kvalitet i ispunjava li uslov najglupljeg pravila otkako je fudbalska lopta izmišljena.

Druga pozicija koja je označena kao prioritet je - zadnji vezni. Partizan na tom mestu ima Kristijana Belića, koji je od letos dobio drugačiju ulogu i praktično je "osmica", Franka Kanutea, Aleksandra Šćekića i Mateju Stjepanovića.

FK Partizan - FK Crvena Zvezda, Derbi Foto: Nikola Tomić

Stjepanović je praktično tek zagazio u profesionalne vode i trebaće još mnogo vremena da bi postao nosilac, ali svakako će biti korišćen, jer se veoma dobro pokazao u minulom večitom derbiju, u pobedi nad Crvenom zvezdom (2:1).

Preostala dvojica su imala jesen po principu "niti smrdi, niti miriše", s tim da je Šćekićeva uloga od angažovanja i bila koncipirana dvojako, kao ispomoć na terenu, ali i u svlačionici.

Kanute je, pak, imao role od sjaja do očaja, održavajući visok ritam najduže do 60. minuta kada bi neko drugi dobio priliku i tu se najčešće i javljao problem na terenu. Otuda je zamisao da se dovede još jedan defanzivni vezista defanzivnije orjentisan, ali sa motoričkim sposobnostima Belića, koji će kao klasična "šestica" biti korektor između odbrane i napada, neko ko oduzima lopte, ima potrebnu agresivnost i sposobnost da zatvori svaki problem.

KRILNI NAPADAČ ILI DVA DA POJAČA KONKURENCIJU

Što se ofanzivnog dela tima tiče, Partizan će sigurno tokom zime angažovati još jednog, a možda čak i dva krilna napadača.

Konkretno, prioritet je levo krilo, jer je jasno da je Kvinsi Menig došao do kraja mandata u Humskoj i da, čak i da ostane (a male su šanse), teško da će u budućnosti stručni štab ozbiljno računati na Holanđanina.

Zato će crno-beli posegnuti za bar jednom krilom u zimskom prelaznom roku, igračem koji je sposoban da reši situaciju jedan na jedan, direktnim u napadima ka golu, sposobnim da centrira, ali i sam završi akciju.

Ako se kockice poklope i otvori dobra opcija na tržištu, Partizan će angažovati još jednog igrača na pomenutoj poziciji, ali sposobnog i da odgovori zadacima u centralnom delu terena.

U svakom slučaju, biće to još jedna zanimljiva zima u Humskoj i to u oba smera, o čemu ćemo takođe uskoro pisati.

(Telegraf.rs)

Video: Duljaj blistao posle večitog Derbija

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA